Obsedenost cheesecakov z okusom mojih najljubših pijač se nadaljuje. 🙂 Ker je bil Gin&Tonic tako dobro sprejet sem se odločila, da pripravim cheesecake z okusom Mojita. Čin Čin, lets celebrate. 🙂 #summer

Sestavine za dno:

  • 130g piškotov
  • 65g masla

Sestavine za kremo:

  • 500g maskarpone sira
  • 100g sladkorja v prahu
  • lupinica dveh limet
  • 10 žlic belega ruma
  • 5 lističev želatine
  • sok ene limete
  • 250g sladke smetane
  • pest sveže mete

Prvi korak je priprava sladke smetane z okusom mete. V posodo vlijemo sladko smetano in dodamo pest nasekljane mete. Posodo zapremo in shranimo za pet ur, najbolje čez noč v hladilnik.

Drug dan se najprej lotimo priprave piškotne podlage. Maslo stopimo na zmerni temperaturi. Piškote zdrobimo ali s pomočjo multipraktika ali jih damo v vrečko in jih zdrobimo z valjarjem. Zdrobljenim piškotom dodamo stopljeno maslo. Dno tortnega modla premera 18cm premažemo s sončničnim oljem (ne z maslom) in obložimo s peki papirjem. Po dnu tortnega modela enakomerno porazdelimo zdrobljene piškote in shranimo v hladilnik za dobre pol ure.

Naslednji korak je, da se lotimo priprave mojito kreme.

Iz hladilnika vzamemo sladko smetano, ki jo precedimo. Lističe mete zavržemo in stepemo sladko smetano na čvrsto.

Želatino pripravimo v skladu z navodili na vrečki. Lističe želatine namakamo v mrzli vodi dobrih deset minut. 

Maskarpone, sladkor v prahu in lupinico limete zmešamo z električnim mešalnikom. Ko se sestavine povežejo začnemo dodajati beli rum. Sama sem dodala deset žlic, saj sem želela, da se okus ruma okuša. V kolikor želite lahko dodate več ali manj žlic. 🙂

V kozico ožamemo limeto in dodamo ožete lističe želatine. Tekočino na nizki temperaturi raztopimo.

V kremo dodamo zmes želatine in soka limete.

Zadnji korak je, da na rahlo vmešamo stepeno sladko smetano. Pripravljeno kremo prelijemo preko piškotnega dna, vrh poravnamo in shranimo v hladilnik (5 ur oz. čez noč).

Pred serviranjem odstranimo tortni obod in naš osvežilen mojito cheesecake okrasimo z listi sveže mete in malinami.

Namig: v samo kremo lahko dodate tudi pest svežih malin in dobite nov okus cheesecaka, malinini mojito cheesecake. Za poskusiti je, a ne? #rasberrymojito. 🙂

Uživajte v sončnem poletju in osvežilnih lahkotnim sladicah.

Sladke Petke, Klavdija 

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close