V teh dnevih, ko bo zaradi nizkih temperatur potrebno iz balkona pospraviti zelišča, se borim z idejami kako najbolje uporabiti čim več zelišč. Zavedam se, da vse ne bodo preživele v notranjih prostorih, niti nimam prostora za celi gozd, ki ga imam na balkonu. 🙂 Vam ob priložnosti pokažem še kakšno idejo kako uporabiti zelišča, ena izmed boljših so sladice, katerim začimbe dajo posebni, drugačen in eksploziven okus.

Sestavine za 4-5 kozarcev:

  • 600 ml sladke smetane
  • pest sveže bazilike
  • 50g sladkorja
  • vrečka lističev želatine
  • jagodna marmelada
  • za okrasitev: sveža bazilika

 

Postopek priprave zeliščne panna cotte:

Lističe bazilike operemo, obrišemo in jih natrgamo. Sladko smetano vlijemo v plastično posodo s pokrovom, dodamo natrgano baziliko in posodo, pokrito shranimo za par ur oziroma še bolje čez noč v hladilnik. V tem času se bo smetana lepo odišavila z baziliko. 🙂

Drugi dan smetano precedimo, baziliko zavržemo, saj je opravila svoje delo.

Sladko smetano in sladkor rahlo segrejemo na štedilniku, toliko da se sladkor raztopi. Želatino namočimo za približno deset minut v hladno vodo, nato jo ožamemo in vmešamo v smetano. Tukaj bodite pozorni, da se želatina povsem razpusti.

Panna cotto vlijemo v kozarčke in jih pokrijemo s prozorno folijo, da se na panna-cotti ne naredi skorjica. Postavimo jo za par ur ali čez noč v hladilnik. Pred serviranjem panna cotto okrasimo z jagodno marmelado in lističem sveže bazilike. 

Dober, sladek tek, KLAVDIJA. 🙂

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close