Prejšnjo nedeljo sem z vami delila recept za pravi “sunday roast”. Objavo najdete TUKAJ. 

To nedeljo pa z vami delim recept za pečenko wellington z mletim mesom. Original Wellington vsebuje govedino (pljučno pečenko), ki jo ovijemo v šunko in prekrijemo z listnatim testom. Definitivno je priprava wellingtona iz mletega mesa manj zahtevna, ampak prav tako okusna. Pečenko postrežemo s solato in omako, ki sem jo pripravila iz majoneze in gorčice.

Sestavine za pečenko:

  • olivno olje
  • 1 srednje velika čebula
  • 1 korenček
  • 1 krompir
  • 1 steblo zelene
  • 1/2 žličke suhega rožmarina
  • 1 jajce
  • 500g mešanega mletega mesa
  • sol, poper
  • 500g listnatega testa
  • 1 jajca za premaz

Priprava pečenke:

Čebulo, korenček, krompir in zeleno očistimo ter narežemo na manjše kose. Zelenjava naj bo čimbolj enake velikosti, da se bo istočasno toplotno obdelala. V ponev dodamo brizg olivnega olja in zelenjavo. Dodamo rožmarin in česen, premešamo in pražimo od 8 do 10 minut. Zelenjavo prestavimo v posodo in počakamo, da se ohladi. Ko je ohlajena, zelenjavi primešamo meso, začimbe in eno razžvrkljano jajce.

Listnato testo na pomokani površini razvaljamo v velikost kuhinjske krpe. Ob spodnji rob listnatega testa, naložimo nadev tako, da dobimo veliko klobaso. Robove listnatega testa premažemo z razžvrkljanim jajcem. Nadev zvijemo v rulado in robove stisnemo skupaj. Pečenko preložimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Listnato testo v celoti premažemo z razžvrkljanim jajcem in jo položimo v segreto pečico na 180°C. Pečemo eno uro, da dobi zlato rjavo barvo.

Pečeno pečenko prestavimo na krožnik za serviranje. Po želji pripravimo okusno in preprosto kremno omako iz majoneze in gorčice. Vse sestavine zgolj zmešamo skupaj. Potrebujemo: 2 žlici majoneze, polovico žlice dijonske gorčice, 1 žlico kisa, 1 čajno žličko medu, žličko čilijeve omake.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close