Najraje pripravljam jedi, ki jih lahko končam v pečici. V času, ko se jed peče lahko v miru kaj pospravim, si privoščim kavico, prečekiram družbena omrežja, naredim solatko ali samo počivam.

Piščančja bedrca s papriko, pripravljena v pečici so meni TOP izbira za odlično kosilo ali večerjo.

Sestavine:

  • 4-5 piščančjih bedrc
  • začimbe: sol, poper, sladka paprika
  • olivno olje
  • 2 stroka česna
  • 3 paprike (rumena, zelena, rdeča)
  • 1 rdeča čebula
  • 100ml jušne osnove (piščančje, zelenjavne)
  • žlica paradižnikove mezge

 

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Piščančja bedrca operemo in osušimo s papirnatimi brisačkami. Začinimo jih s soljo, poprom in mleto sladko papriko. Na štedilnik pristavimo kozico, dodamo brizg olja in piščančje bedrce popečemo z vseh strani.

Popečene krače prestavimo v ponev, v kateri jih bomo dokončno spekli v pečici.

V že uporabljeno kozico damo strte stroke česna, na rezine narezano papriko in rdečo čebulo. Na hitro popečemo, dolijemo jušno osnovo in paradižnikovo mezgo. Vse skupaj dobro premešamo, kuhamo pet minut in nato prelijemo preko piščančjih bedrc.  Damo v pečico in pečemo približno 45 minut.

Postrežemo z mešamo zeleno solato in kozarčkom vinčka, jaz stavim na Haložana, saj od tam tudi prihajam. 😘

 

Pa dober tek,

Klavdija

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close