Večino časa kupujem pripravljene ražnjiče, saj je definitivno lažja in hitrejša pot. Tokrat sva jih z možem pripravila doma in so tisočkrat boljši, saj na njih dodamo sestavine, ki jih obožujemo in obvezno predlagam, da dodamo več zelenjave. Na kupljenih nas navadno pričaka le razpadla paprika. 🙂 Začimbe so bile osnovne, le sol in poper, pred postrežbo jih dodatno “oživimo” s sokom limone.

Zraven postrežemo zeljno solato coleslaw. Zeljna solata je zelo osvežilna in je res nujna priloga pri žar dobrotah. Jaz ji dodam še jabolko, ki vnese dodatno svežino. Kar se tiče dresinga lahko izpustimo dijonsko gorčico oz. jo nadomestimo z manj aromatično navadno gorčičo in uporabimo jogurt namesto kisle smetane. Vedno ponavljam v svojih objavah in tudi tokrat bom 😌, uporabimo kar imamo doma v hladilniku/shrambi.

Sestavine za 4 ražnjiče:

  • 450g piščančjih stegen
  • 1 rdeča paprika
  • 2-3 šalotke
  • sir za žar

Piščančja stegna očistimo, osušimo in narežemo na koščke. Enako naredimo s papriko in šalotkami. Sir narežemo na kocke. Piščančje kose začinimo s soljo. Na lesene palčke izmenično natikamo sestavine.

Nabodalca spečemo na žaru ali na gril plošči na štedilniku. Na plošči popečemo polovocio limone, s katero pred postrežbo začinimo nabodalca.

Sestavine za solato:

  • polovico glave zelja
  • 1 korenček
  • 3 mlade čebule (mlado čebulo lahko nadomestimo z navadno belo ali rdečo čebulo)
  • 1 zeleno jabolko
  • za preliv: 1/2 žlička dijonske gorčice, 2 žlici majoneze, 2 žlici kisle smetane, sol, poper in suh/svež peteršilj

Zelje očistimo, ga narežemo na rezine ali ga naribamo. Postopek ponovimo s korenčkom. Jabolko olupimo in ga narežemo na tanke rezine ala julienne. Mlado čebulo zrežemo na kolobarje.

Zelenjavo stresemo v večjo posdo in pripravimo preliv. V steklenem kozarčku zmešano gorčico, majonezo, kislo smetano in začimbe. Prelijemo ga preko solate in zmešamo. Po želji dodatno začinimo s soljo in poprom.

In tako smo pripravili odlično poletno kosilo. 🙂

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close