Piščanec s špinačo in parmezanom v smetanovi omaki

Midva večino dni, ko se vrneva iz službe, pripraviva hitre in preproste večerje. Zato me večkrat kdo izmed prijateljev, sodelavcev ali sledilcev povpraša o kakšni ideji za kosilo ali večerjo. Čez teden kuhava jedi, katerih priprava ni zapletena oz. pripraviva kakšno jed na žlico, ki jo shraniva za več dni v hladilnik. Čez vikend, si pa dam duška v kuhinji in pripravim jedi, za katere potrebujem več časa, sestavin in potrpljenja. 🙂

Padla je odločitev, da katero izmed idej, podelim tudi na blogu. Ta recept je točno takšen, hitro in preprosto pripravljeno kosilo/večerja. Piščanec pripravljen v smetanovi omaki z dodatkom sveže špinače, parmezana in paprike. Zraven postrežemo testenine, pire ali riž.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine za 2 osebi:

  • 400g piščančjih medaljonov (uporabite lahko tudi prsa ali kaj podobnega)
  • sol, poper, origano
  • olivno olje in košček masla
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeča koničasta paprika
  • 250ml smetane za kuhanje
  • 250ml jušne osnove
  • 50g naribanega parmezana
  • dve pesti sveže špinače

Priprava:

Piščančje meso operemo, osušimo in začinimo s soljo, poprom in origanom. Čebulo nasekljamo, papriko narezemo na manjše koščke. Stroka česna zdrobimo.

V večji ponvi segrejemo košček masla z dvema žlicama olivnega olja in iz vseh strani popečemo piščančje meso. Približno 3-4 minute na vsaki strani, da lepo porjavijo. Piščanca damo na krožnik in do uporabe pokrijemo z alu folijo.

V kozico dodamo brizg olivnega olja in nasekljano čebulo. Popražimo, da postekleni in dodamo zdrobljen česen. Vse skupaj dobro premešamo in dodamo narezano rdečo papriko. Počasi dodajamo jušno osnovo in smetano ter nariban  parmezan. Premešamo, da se sestavine lepo spojijo in bo naša omaka gladka.

V posodo dodamo piščanca in kuhamo 4-5 minut, le toliko da se skuha do konca. Zadnji par minut kuhanja primešamo svežo špinačo. Pred postrežbo posujemo z dodatnim parmezanom in čilijevimi kosmiči.

sladke-petke.si