Midva večino dni, ko se vrneva iz službe, pripraviva hitre in preproste večerje. Zato me večkrat kdo izmed prijateljev, sodelavcev ali sledilcev povpraša o kakšni ideji za kosilo ali večerjo. Čez teden kuhava jedi, katerih priprava ni zapletena oz. pripraviva kakšno jed na žlico, ki jo shraniva za več dni v hladilnik. Čez vikend, si pa dam duška v kuhinji in pripravim jedi, za katere potrebujem več časa, sestavin in potrpljenja. 🙂
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
Padla je odločitev, da katero izmed idej, podelim tudi na blogu. Ta recept je točno takšen, hitro in preprosto pripravljeno kosilo/večerja. Piščanec pripravljen v smetanovi omaki z dodatkom sveže špinače, parmezana in paprike. Zraven postrežemo testenine, pire ali riž.
Piščanec s špinačo in parmezanom v smetanovi omaki
Sestavine
Sestavine za omako
- 400 g piščančjih medaljonov ((ali prsi))
- 1 žlička masla
- 1 x čebula
- 2 x stroka česna
- 1 x rdeča koničasta paprika
- 250 ml smetane za kuhanje
- 250 ml jušne osnove
- 50 g naribanega parmezana
- 2 pesti sveže špinače
- začimbe: sol, poper, origano
Navodila
Priprava omake in piščanca
- Piščančje meso operemo, osušimo in začinimo s soljo, poprom in origanom.
- Čebulo nasekljamo, papriko narezemo na manjše koščke. Stroka česna zdrobimo.
- V večji ponvi segrejemo košček masla z dvema žlicama olivnega olja in iz vseh strani popečemo piščančje meso. Približno 3-4 minute na vsaki strani, da lepo porjavijo. Piščanca damo na krožnik in do uporabe pokrijemo z alu folijo.
- V kozico dodamo brizg olivnega olja in nasekljano čebulo. Popražimo, da postekleni in dodamo zdrobljen česen.
- Vse skupaj dobro premešamo in dodamo narezano rdečo papriko.
- Počasi dodajamo jušno osnovo in smetano ter nariban parmezan. Premešamo, da se sestavine lepo spojijo in bo naša omaka gladka.
- V posodo dodamo piščanca in kuhamo 4-5 minut, le toliko da se skuha do konca.
- Zadnji par minut kuhanja primešamo svežo špinačo.
- Pred postrežbo posujemo z dodatnim parmezanom in čilijevimi kosmiči.