Midva večino dni, ko se vrneva iz službe, pripraviva hitre in preproste večerje. Zato me večkrat kdo izmed prijateljev, sodelavcev ali sledilcev povpraša o kakšni ideji za kosilo ali večerjo. Čez teden kuhava jedi, katerih priprava ni zapletena oz. pripraviva kakšno jed na žlico, ki jo shraniva za več dni v hladilnik. Čez vikend, si pa dam duška v kuhinji in pripravim jedi, za katere potrebujem več časa, sestavin in potrpljenja. 🙂

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Padla je odločitev, da katero izmed idej, podelim tudi na blogu. Ta recept je točno takšen, hitro in preprosto pripravljeno kosilo/večerja. Piščanec pripravljen v smetanovi omaki z dodatkom sveže špinače, parmezana in paprike. Zraven postrežemo testenine, pire ali riž.

Piščanec s špinačo in parmezanom v smetanovi omaki

Čas priprave 20 minut
čas kuhanja 30 minut
celotni čas priprave 50 minut
Št. obrokov 3
Piščančja prsa v kremni smetanovi omaki s špinačo in parmezanom.

Sestavine

Sestavine za omako

  • 400 g piščančjih medaljonov ((ali prsi))
  • 1 žlička masla
  • 1 x čebula
  • 2 x stroka česna
  • 1 x rdeča koničasta paprika
  • 250 ml smetane za kuhanje
  • 250 ml jušne osnove
  • 50 g naribanega parmezana
  • 2 pesti sveže špinače
  • začimbe: sol, poper, origano

Navodila 

Priprava omake in piščanca

  • Piščančje meso operemo, osušimo in začinimo s soljo, poprom in origanom.
  • Čebulo nasekljamo, papriko narezemo na manjše koščke. Stroka česna zdrobimo.
  • V večji ponvi segrejemo košček masla z dvema žlicama olivnega olja in iz vseh strani popečemo piščančje meso. Približno 3-4 minute na vsaki strani, da lepo porjavijo. Piščanca damo na krožnik in do uporabe pokrijemo z alu folijo.
  • V kozico dodamo brizg olivnega olja in nasekljano čebulo. Popražimo, da postekleni in dodamo zdrobljen česen.
  • Vse skupaj dobro premešamo in dodamo narezano rdečo papriko.
  • Počasi dodajamo jušno osnovo in smetano ter nariban  parmezan. Premešamo, da se sestavine lepo spojijo in bo naša omaka gladka.
  • V posodo dodamo piščanca in kuhamo 4-5 minut, le toliko da se skuha do konca.
  • Zadnji par minut kuhanja primešamo svežo špinačo.  
  • Pred postrežbo posujemo z dodatnim parmezanom in čilijevimi kosmiči.

 

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close