Inspiracija za omako z ocvirki ter jajcem na oko je bila domača regratova solata, katero vsi dobro poznamo in jo obožujemo.
Zato vam predstavljam mojo verzijo regratove solate na regratovih rezancih. 🙂
Kombinacija, ki človeka, kateri obožuje močne okuse ne bo nikoli razočarala. Izbrala sem sestavine, ki me v prvi vrsti spomnijo na dom, na našo skromno hiško sredi haloških hribov ter skromne in enostavne jedi, ki smo jih jedli v mojem otroštvu in mladosti.
Na koncu se bo omaki ter doma narejenim rezancem pridružila popolno pečena jajčka na oko.
Sestavine:
- regratovi rezanci
- 1x šalotka
- 1x mlada čebula
- ocvirki v masti
- košček masla
- sol, poper
- kisla smetana
- jajce na oko
Ponev pristavimo na štedilnik ter dodamo dve žlici ocvirkov v masti. Ko se mast stopi dodamo narezano šalotko. Šalotko malce popražimo, dodamo majhen košček masla ter na kolobarje narezano mlado čebulo. Počakamo približno dve minuti, saj ne želimo, da mlada čebula izgubi strukturo ter barvo. Odstavimo iz štedilnika ter primešamo žlico kisle smetane ter vse skupaj malce solimo in popramo.
Omaka se pripravi res hitro, zato hkrati ko začnete s pripravo omake pristavite na štedilnik lonec s slano vodo, v kateri boste skuhali testenine.
Recept za regratove rezance najdete tukaj, v kolikor ga niste uspeli do sedaj prebrati. 🙂
Glede na to, da so testenine domače je čas kuhanja precej krajši kot pri kupljenih. Ko so kuhane jih odstranimo iz vode.
Testenine polijemo z omako ter na vrh dodamo pečeno jajce na oko.
Dober tek. 🙂