Hrustljavo listnato testo in krema z okusom limone. Odlična kombinacija.
Sestavine za približno 16 šamrol:
- 2 paketa listnatega testa
- 2 limonina sladkorja
- 2 jajci
- 5 žlic sladkorja
- 3 žlice moke
- pol litra mleka
Najprej pripravimo šamrole. Listnato testo narežemo na približno 8 trakov (po mojih izkušnjah iz enega zavitka listnatega testa naredimo 8 velikih šamrol, lahko tudi več v kolikor boste delali tanjše trakove). Pazljivo trakove ovijemo okrog modelčkov in šamrole položimo na pekač obložen s peki papirjem. Med njimi pustimo dovolj prostora, saj testo med peko naraste. Pečemo na 200 stopinjah med 15 do 20 minut. Pekač vzamemo iz pečice in po parih minutah odstranimo šamrole iz modelčkov. Jaz si pomagam, da z modelčkom potolčem ob pekač, da odstopijo. Do sedaj večjih problemov z odstranjevanjem nisem imela.
Med peko šamrol se lotimo priprave limonine kreme. Pol litra mleka vlijemo v kozico in na štedilniku segrejemo do rahlega vretja. Jajca, limonin sladkor, presejano moko in sladkor zmešamo v gladko maso. Ko mleko zavre ga odstavimo in vanj vlijemo jajčno zmes. Posodo pristavimo nazaj na štedilnik in z metlico nenehno mešamo. Potrebno je biti precej hiter in paziti, da ne nastanejo grudice. Po parih minutah, ko se bo krema zgostila jo odstavimo iz štedilnika in počakamo, da se ohladi. Do uporabe jo pokrijemo s prozorno folijo, da se ne naredi skorja.
Šamrole z brizgalno vrečko napolnimo. Pred postrežbo jih potresemo s sladkorjem v prahu.