Pečenka, in ne kakršnakoli pečenka. Tokrat se je na mojem krožniku znašla Štefani pečenka, po domače Štefka.😍 Mož si jo zaželel, in veste kako rečejo: moževa želja, ženin ukaz. 😂 Mož že lep čas ne je ogljikovih hidratov, zato sem drobtine nadomestila s parmezanom in mletimi mandlji.
Sestavine:
- 800g mešanega mletega mesa
- 1 jajce za maso ter 3 jajca za nadev
- sol, poper, peteršilj, sladka paprika, mleti čili
- 1 srednje velika čebula
- 2 stroka česna
- olivno olje
- pest naribanega parmezana
- pest mletih mandljev
Tri jajca damo v mrzlo vodo, pristavimo na štedilnik in kuhamo deset minut. Odstavimo in odlijemo vročo vodo. Preden jih olupimo jih pustimo stati v mrzli vodi deset minut.
Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Večjo ponev pristavimo na štedilnik, dodamo olivno olje in čebulo. Pražimo dobrih pet minut, da se čebula zmehča. Nato dodamo česen in malce popražimo. Odstavimo in počakamo, da se ohladi.
V posodi dobro zmešamo mlete mandlje, meso, surovo jajce, parmezan, začimbe ter primešamo še prej pripravljeno ohlajeno čebulo in česen. Na delovno površino položimo plastično folijo, ki nam bo pomagala pri oblikovanju pečenka. Na plastični folijo meso sploščimo, oblikujemo v kvadrat. Na sredino mesa položimo kuhana jajca in jih zavijemo v štruco. Štruco položimo v namaščen pekač. V pekač nalijemo deciliter vode oziroma jušne osnove. Pekač pokrijemo z alu folijo. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pokrito Štefani pečenko pečemo dobro uro (odvisno od pečice), zadnjih 20 minut odkrijemo.
Štefani pečenko postrežemo z pire krompirjem, a tokrat se je na mojem krožniku znašel kremni brstični ohrovt z ocvirki in slanino. Recept kmalu. 😘