V originalu Tres Leches, po slovensko kar po domače, torta treh mlek. 🙂 Prvič sem pecivo tres leches jedla v Črni Gori. Originalno, vsaj tako pravi stric Google, prihaja torta iz treh mlek iz Latinske Amerike. Meni najbolj zanimiv in okusen je moker biskvit, ki kar razpada v ustih.
Sestavine:
- 180g masla
- 200g sladkorja
- 3 manjše banane
- 5 jajc
- žlička vanilijeve arome
- 225g moke
- žlička pecilnega praška
- 250ml kokosovega mleka
- 350ml kondenziranega mleka
- 250ml navadnega mleka
- Pečico segrejemo na 160 stopinj. Pekač premera 20cm namastimo in obložimo s peki papirjem. Biskvit lahko spečete tudi v pravokotnem pekaču ali v večjem tortnem modelu.
- Najprej se lotimo priprave biskvita. Maslo, sladkor in vanilijo damo v skledo električnega mešalnika in stepamo 6-8 minut, da dobimo bledo kremo.
- Dodamo jajca, enega naenkrat. Po vsakem dodanem jajcu dobro premešamo.
- Masi dodamo pretlačeno banano z žlico limoninega soka (da ne bo biskvit rjave barve) in premešamo.
- Kot zadnje dodamo presejano moko s pecilnim praškom. Mešamo na nizki hitrosti, dokler se vse sestavine ne povežejo.
- Mešanico prelijemo v namaščen pekač in vse skupaj pečemo dobro uro. Preden biskvit vzamemo iz pečice, naredite test z zobotrebcem, da boste 100% prepričani, da je pečen.
- Biskvit se mora popolnoma ohladiti preden ga boste prelili z mlekom.
- Z leseno palčko naredite manjše luknjice v biskvit.
- Vse tri vrste mleka vlijemo v posodo in dobro premešamo. Biskvit sem postavila nazaj v tortni model, da mi mleko ne bo odtekalo ven. Pod model sem postavila še pladenj, ki bi ujel kakršno koli puščanje. Postopoma prelijemo mešanico mleka še po torti.
- Hladimo 2-3 ure ali dokler se ne absorbira mešanica mleka. Lahko jo pustite v hladilniku tudi čez noč.
Odstranimo obod, s katerim smo objeli tortni biskvit in ga prestavimo na krožnik za postrežbo. Torto tres mlekos lahko okrasite s stepeno sladko smetano, ostankom malce mleka, katerega ste prihranili in kokosom.