V originalu Tres Leches, po slovensko kar po domače, torta treh mlek. 🙂 Prvič sem pecivo tres leches jedla v Črni Gori. Originalno, vsaj tako pravi stric Google, prihaja torta iz treh mlek iz Latinske Amerike. Meni najbolj zanimiv in okusen je moker biskvit, ki kar razpada v ustih.

Sestavine:

  • 180g masla
  • 200g sladkorja
  • 3 manjše banane
  • 5 jajc
  • žlička vanilijeve arome
  • 225g moke
  • žlička pecilnega praška
  • 250ml kokosovega mleka
  • 350ml kondenziranega mleka
  • 250ml navadnega mleka

 

  1. Pečico segrejemo na 160 stopinj. Pekač premera 20cm namastimo in obložimo s peki papirjem. Biskvit lahko spečete tudi v pravokotnem pekaču ali v večjem tortnem modelu.
  2. Najprej se lotimo priprave biskvita. Maslo, sladkor in vanilijo damo v skledo električnega mešalnika in stepamo 6-8 minut, da dobimo bledo kremo.
  3. Dodamo jajca, enega naenkrat. Po vsakem dodanem jajcu dobro premešamo.
  4. Masi dodamo pretlačeno banano z žlico limoninega soka (da ne bo biskvit rjave barve) in premešamo.
  5. Kot zadnje dodamo presejano moko s pecilnim praškom. Mešamo na nizki hitrosti, dokler se vse sestavine ne povežejo.
  6. Mešanico prelijemo v namaščen pekač in vse skupaj pečemo dobro uro. Preden biskvit vzamemo iz pečice, naredite test z zobotrebcem, da boste 100% prepričani, da je pečen.
  7. Biskvit se mora popolnoma ohladiti preden ga boste prelili z mlekom.
  8. Z leseno palčko naredite manjše luknjice v biskvit.
  9. Vse tri vrste mleka vlijemo v posodo in dobro premešamo. Biskvit sem postavila nazaj v tortni model, da mi mleko ne bo odtekalo ven. Pod model sem postavila še pladenj, ki bi ujel kakršno koli puščanje. Postopoma prelijemo mešanico mleka še po torti.
  10. Hladimo 2-3 ure ali dokler se ne absorbira mešanica mleka. Lahko jo pustite v hladilniku tudi čez noč.

 

Odstranimo obod, s katerim smo objeli tortni biskvit in ga prestavimo na krožnik za postrežbo. Torto tres mlekos lahko okrasite s stepeno sladko smetano, ostankom malce mleka, katerega ste prihranili in kokosom.

 

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close