Lahko bi celo trdila, da je zeljna solata zraven paradižnikove ena izmed mojih najljubših. Sicer, če sem bolj natančna je najljubša tista, ki jo pripravi moja mama. Naredim jo popolnoma enako, sledim njenih navodilom ter sestavinam, ampak še vedno ni tako dobra. Ni pa tako slaba, da ne bi bila užitna. 🙂 In vaja dela mojstra. 🙂

Sestavine:
- zelje
- sol, poper, kumina
- bučno olje
- kis
- fižol (ni nujen)
Zelje očistimo ter narežemo na tanke rezine. Vsekakor priporočam, da si pomagate s kuhinjskim robotom ali za to zadolžite svojega moža. Pa še fajn se mu bo zdelo, ker vam pomaga. 🙂
Narezano zelje stresemo v večjo skledo ter ga posolimo in pustimo stati pol ure. S tem trikom se zelje zmehča. Moja mama sicer tega trika ne uporabi.
Zelju dodamo sol, poper, mleto kumino, bučno olje ter kis. Zeljno solato je nujno potrebno pripraviti z bučnim oljem in ne z olivnim oljem. Dodamo po želji fižol ali kuhan krompir. Kadar zeljno solato pripravim kot samostojno jed, po napornem delovnem dnevu, dodam na koščke narezano poli salamo. 🙂 Njami. 🙂
