Dobra dva meseca je minilo od zadnje objave. 🙁 Vsem mojim bralcem se opravičujem, ampak sem doživljala življenjske spremembe, ena izmed njih je bila selitev. Vzelo mi je kar precej časa, da sem vse svoje stvari preselila in ena izmed obljub je bila, da ta mesec mojega Mastercarda ne bom več uporabila,  saj še sama ne morem verjeti koliko stvari mi je v zadnjih letih uspelo nakupiti. In verjemite ne govorisamo o oblačilih in čevljih, ampak tudi o pekačih, kozarčkih in tako naprej.

Poletje gre proti koncu, ne smem pozabiti omeniti, da sem nekaj časa preživela na morčiju, sicer ne toliko kot sem si sama želela, vendar vseeno boljše malo kot nič.

Sama sem ljubiteljica lepih in barvnih stvari in tudi pri kuhanju poskušam upoštevati svojo žilico za estetiko. Enostavno me navdušujejo kuharski mojstri s svojimi božanskimi kreacijami. Ko enostavno vse kar postavijo na krožnik izgleda prečudovito. Ne morem se primerjati z njimi, vendar mi včasih enostavno uspe, da moji izdelki izgledajo fashionable in tako je tudi s spodnjimi sataraši.

image3

Sezona domačega paradižnika je sicer pri koncu, ampak vseeno se na našem vrtu najde kakšen zrel, ki se ga lahko uporabi za sataraš. Druga pozitivna stvar je, da lahko sataraš pripravite tudi kot prilogo nedeljskemu kosili in nadomestite tradicionalen “restan” krompir.

Sestavine:

  • zrel paradižnik
  • paprika
  • čebula
  • jajca
  • olje, sol, poper, peteršilj ter ščepec sladke paprike

Čebulo, papriko ter paradižnik narežemo. Čebule nisem narezala na manjše koščke, saj imam zelo rada okus čebule. Paradižnik ter papriko narežemo na poljubne koščke.

Čebulo prepražimo na olju ter ko postekleni dodamo paradižnik, papriko, sol, poper ter ščepec sladke paprike. Ko sta se paradižnik ter paprika omehčala dodamo še posušen peteršilj. Skoraj dokončan sataraš prestavimo v skodelice za souffle, naredimo na sredini jamico ter dodamo v vsakega po eno jajce.

Vse skupaj prestavimo v pečico ter pečemo par minut, toliko, da se jajčka spečejo. Po jajčkih posujemo še ščepec popra za malce bolj oster okus. In tako je naš fashionable sataraš pripravljen. Ni ga boljšega kot pomočiti košček kruha ali mesa v pečen sataraš.

Skodelice barve mavrice so bile kupljene v Merkurju in jih lahko uporabimo za veliko več kot samo za narastke.

Pa dober tek!

Sladke Petke