En izmed sestavin brez katere v moji kuhinji ne gre, je čebula. Čebulo uporabim pri skoraj vsaki jedi, tokrat pa kot glavna sestavina omake, ki se odlično poda h govejim zrezkom.

Več predlogov za kosilo pa najdete TUKAJ.

Sestavine:

  • 800-1000g čebule
  • 500g govejih zrezkov (4 zrezki)
  • olivno olje in maslo
  • 400ml jušne osnove
  • 1 žlička paradižnikovega koncentrata
  • po želji: žlička smetane za kuhanje

Goveje zrezke operemo, osušimo s papirnatimi brisačkami in malce potolčemo. Začinimo jih s soljo in poprom. Čebulo olupimo in nasekljamo ali na manjše koščke ali na kolobarje. Sama kot ljubiteljica čebule, sem jo narezala za kolobarje, saj bi čebula med kuhanjem preveč razpadla, ampak ker gre za čebulno omako, smatram da se mora čebulo čutiti.

Na štedilnik pristavimo ponev, vanjo vlijemo žlico olivnega olja in košček masla. Zrezke popečemo z obeh strani. Pečene zrezke preložimo na krožnik in pokrijemo z alufolijo. Lotimo se priprave čebulne omake. V ponev dodamo brizg olivnega olja in vanjo stresemo narezano čebulo. Na nizki temperaturi jo pražimo toliko časa, da se razpusti in zmehča (dobrih deset minut). Po želji čebulo začinimo s ščepcem soli.

V ponev vlijemo jušno osnovo, paradižnikov koncentrat in premešamo. Povečamo temperaturo in ko omaka zavre, v posodo vrnemo zrezke. Temperaturo zmanjšamo in pokrito kuhamo dokler se goveji zrezki ne zmehčajo (najmanj uro in pol).

Pet minut pred koncem po želji vmešamo žlico smetane za kuhanje.

 

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close