Precej časa je preteklo odkar sva se nazadnje z Rokom lotila skupnega projekta. Odločila sem se, da se potegujema za Loacker VIP naziv, kjer je bilo potrebno ustvariti sladico z Loacker izdelki. Ustvarila bom pet plastno čokoladno torto, ki bo vsakemu spodnesla tla pod nogami.

Sestavine za čokoladno dno:
- 50 g masla
- 100 g temne čokolade (70% kakava)
- 110 g rjavega sladkorja
- 1 jajce
- 75 g moke
- 60 kisle smetane
- 60 g Loacker Fondente Darko Noir
Sestavine za cheesecake iz bele čokolade:
- 60 ml sladke smetane
- 250 g bele čokolade
- 250 g kremnega sira
- 75 g sladkorja v prahu
- 1 jajce
Sestavine za kavni žele:
- 4 lističe želatine
- 375 ml vode
- 2 žlice sladkorja v prahu
- 1 žlica instant kave
Sestavine za mlečni mousse:
- 150 g mlečne čokolade
- 180 ml sladke smetane
- 50 g Loacker Sandwich Milk Vanilla
Sestavine za temen čokoladni preliv:
- 200 g temne čokolade (70% kakava)
- 1 žlica rastlinskega olja
Okrasitev:
- na ploščice narezani vaflji Loacker
- kakav v prahu

Priprava omenjene torte vzame kar precej časa in en kup umazane posode. 🙂
Pečico segrejemo na 160 stopinj celzija. Tortni model premara 23 cm namastimo z maslom ter obložimo s peki papirjem. Lotimo se priprave čokoladnega dna, in sicer najprej zdrobimo ali na manjše koščke narežemo Loacker vaflje. Narezano maslo ter čokolado stopimo nad vodno kopeljo, dokler ne nastane popolnoma gladka krema. Kozico odstranimo ter vanjo vmešamo sladkor, jajce, moko ter kislo smetano. Na koncu dodamo še narezane vaflje, ki bodo dodali tisti hrustljav okus. Maso vlijemo v namaščen pekač ter damo na stran.
Naslednja faza je priprava cheesecaka. V kozico dodamo sladko smetano ter na koščke narezano čokolado. Ko nastane gladka masa kozico odstranimo in počakamo, da se masa malce ohladi. V vmesnem času zmešamo kremni sir in sladkor dokler ne nastane gladka zmes. Primešamo ohlajeno čokoladno zmes ter na koncu še jajce.
Cheesecake prelijemo čez čokoladno maso ter pečemo med 40-45 minutami. Če niste prepričani, da je pečena naredite test z zobotrebcem. Torto ohladimo v pečici pri priprtih vratcih ter jo kasneje damo v hladilnik.
Za pripravo kavnega želeja namočimo štiri lističe želatine v mrzlo vodo. V kozico damo 60 ml vode ter jo pristavimo na štedilnik, da se malce segreje. Vanjo dodamo ožete lističe želatine in dobro premešamo, da se želatina razgradi. Kozico odstavimo na stran. V preostanku vode raztopimo dve žlici sladkorja ter eno žlico instant kave. Mešamo ter počakamo, da se sladkor ter kava raztopita potem dodamo zmesi raztopljeno želatino. Vse skupaj postavimo v hladilnik za dobrih 30 minut oziroma toliko časa, da se zmes malce strdi. Potem želatino prelijemo preko cheesecaka in damo v hladilnik, da se bo žele popolnoma strdil.
Za mlečni mousse nad vodno kopeljo raztopimo na koščke narezano čokolado. Sladko smetano stepemo ter vanjo nežno z lopatico vmešamo ohlajeno stopljeno čokolado. Na koncu mlečnemu moussu dodamo še zdrobljene vaflje Sandwich Milk Vanilla.
Mousse prelijemo preko želeja ter damo v hladilnik za najmanj tri ure ali čez noč.
Na koncu je čas še za pripravo temnega preliva. Nad vodno kopeljo stopimo na koščke narezano čokolado z žlico rastlinskega olja. Stopljeno čokolado malce ohladimo ter vzamemo torto iz tortnega modela ter jo prelijemo s čokoladno glazuro. Vse skupaj postavimo v hladilnik za dobrih deset minut.
Torto posipamo s kakavom ter okrasimo z Loacker vaflji, ki jih narežemo na manjše ploščine in voila torta je prripravljena. Sladko sladkanje želim. 🙂


Prijetno sladkanje Klavdija