Tortica ustvarjena za ljubitelje manga in kokosa. Sočen biskvit z dodatkom mletih mandljev, osvežilna krema iz kokosovega jogurta in s presenečenjem v sredini.

Pri pripravi mango pireja sem uporabljala vložen mango, nadomestimo ga lahko s svežim. Z vloženim je definitivno manj dela, saj ga ni potrebno olupiti in očistiti. Prav tako pri svežem bodimo pozorni, saj se v njem včasih pojavijo nitke, zato predlagam, da mango spustimo skozi cedilo.

V kremi je uporabljen grški jogurt z okusom kokosa (kupljen v Lidl Slovenija). V kolikor ga ne najdemo, predlagamo uporabo navadnega grškega jogurta, vendar kremi dodamo par žlic mletega kokosa.

Lotimo se priprave. 😍

Sestavine za mangov žele:

  • 250g vloženega manga (v kolikor konzerva vsebuje manj manga ga nadomestimo s sokom)
  • 4 lističe želatine

Mango s pomočjo blenderja/paličnega mešalnika zmešamo v pire. Po želji mangu dodamo žlico sladkorja. Želatino namočimo v mrzlo vodo za deset minut, nato jo ožamemo in stopimo v mikrovalovni pečici. Želatino primešamo pireju. Dno manjšega tortnega modla (model/posoda naj bo v primeru cca. 4cm manjši kot model, v katerem pečemo torto) obložimo s plastično folijo. V model vlijemo mangov pire in ga shranimo za najmanj dve uri v hladilnik.

V tem času se lotimo peke biskvita.

Sestavine za biskvit:

  • 50g moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 30g mletih mandljev
  • 3 jajca,
  • 70g sladkorja,
  • 30g masla

Pečico segrejemo na 180°C. Maslo stopimo in počakamo, da se ohladi. Moko skupaj s pecilnim praškom presejemo.

Jajca in sladkor skupaj z električnim mešalnikom stepamo dobrih deset minut, da se masa podvoji. Z lopatico primešamo presejano moko, mandlje in na koncu stopljeno maslo. Maso prelijemo v namaščen pekač premera 22cm. Pečemo 20 minut. Torto vzamemo iz modela in jo ohladimo na rešetki.

Sestavine za kremo:

  • 600g kokosovega jogurta
  • 250g maskarpone sira
  • paket lističev želatine (6 lističev)
  • šilce kokosovega likerja

V posodo dodamo maskarpone, grški jogurt in kokosovo žganje. Premešamo z lopatico. Želatino pripravimo v skladu z navodili na vrečki. Lističe želatine namakamo v mrzli vodi deset minut. Nato jih ožamemo in v kozici razpustimo oz. razstopimo v mikrovalovni pečici. Stopljeni želatini primešamo dve žlici jogurtove kreme. S tem izenačimo temperaturo želatine s temperaturo kreme in se izognemo grudicam. Želatino z električnim mešalnikom vmešamo v jogurtovo kremo.

Na tortni podstavek položimo obrezan biskvit (po želji lahko obrežemo, kot je vidno na sliki). Biskvit ovijemo v acetatno folijo in jo obdamo s tortnim obročem. Na biskvit vlijemo polovico jogurtove kreme. Kremo poravnamo in nanjo položimo mangov žele. Preostanek kreme prelijemo preko želeja. S pomočjo lopatice razporedimo kremo in na koncu pogladimo vrh torte. Torto shranimo v hladilnik za najmanj dve uri.

Sestavine za mangov preliv:

  • 150g mango pireja
  • 1 žlička sladkorja
  • 2 lističa želatine

Lističa želatine namočimo v mrzlo vodo za deset minut. Ožamemo in ju razstopimo v segretem pireju manga (pire pripravimo kot zgoraj opisano). Pire prelijemo preko torte in shranimo v hladilnik za uro do dve, da se strdi.

Pred postrežbo odstranimo tortni obroč in acetatno folijo. Okrasimo s svežimi jagodami, kokosovimi ostržki in mletimi pistacijami.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close