Že lep čas se pripravljam na podvig, ki se imenuje priprava testa za pico. 🙂 In nekje je potrebno začeti pot uspešne priprave pica testa. Začela sem na začetku kot se spodobi, preprostem testu za pico, ki je primerno za začetnike kot sem sama. Testo ne vsebuje kvasa, zato je stoprocenten uspeh zagotovljen.
Ne vem ali obstaja možnost, da ti priprava te pice spodleti. Mogoče, če se zmotiš v količini sestavin ali pečica zataji med peko. 🙂 Drugače možnosti neuspeha ne vidim.
Sestavine za eno pico ali dve mini pici:
1 1/2 skodelica moke (skodelica in pol)
1/2 skodelica mlačne vode (pol skodelice)
žlica olivnega olja
ščepec soli
Pečico segrejemo na 200 stopinj.
Za pripravo namesto svojih prečudovitih urejenih rok uporabite multipraktik. Včasih se spodobi, da kdo drug opravi kakšno nalogo namesto nas. 🙂
V multipraktik stresemo moko, prilijemo polovico skodelice mlačne vode ter brizg olivnega olja in ščepec soli. Sestavine zmešamo v gladko testo nato ga prestavimo na pomokano podlago.
Razvaljamo ga na približno centimeter debelo. Ponev, ki smo jo predhodno malce segreli na štedilniku poškropimo z olivnim oljem. Testo pazljivo prenesemo v ponev.
V primeru, da nimate dovolj velike ponve razdelite testo na dva dela in specite dve pici. Jaz sem stlačila vse v eno ponev in so na koncu bili robovi pice malce bolj debeli.
Tako, da možnosti za izboljšanje so tudi pri meni. 🙂
Pico obložite z vam ljubimi omakami, zelenjavo ter klobasami. Jaz sem izbrala mešanico paradižnikove omake ter moje čilijeve omake, za katero recept najdete tukaj.
Na polovico sem položila sir ter salamo. Na drugo polovico samo mozarelo.
Ko smo pico obložili, ponev položimo v segreto pečico ter pečemo med 40-45 minutami, potrebno je da se pica lepo zapeče.
Ko je pica lepo zapečena jo vzamemo iz pečice ter prestavimo na servirno desko oziroma krožnik.
Jaz vsaki pici, tudi tisti, ki si jo privoščim v moji najljubši piceriji poškropim na koncu s kvalitetnim olivnim oljem. In seveda ne sme manjkati sveže bazilike ter svežih čilijev. 🙂
A ne zgleda odlična? 🙂 Bila je TOP. 🙂