Šele ob ustvarjanju z listnatim testom vedno znova ugotovim, kako je vsestransko. Iz njega lahko naredimo nešteto različic slanih in sladkih jedi. Priznam, da sama ne delam listnatega testa doma, saj potrebujemo preveč časa/spretnosti za pripravo. Hranim pa vedno kakšen paket v zamrzovalniku, za slabe čase.

Na blogu najdete veliko predlogov za uporabo listnatega testa, ali slanih ali sladkih jedi. Predlagam:

Paradižnikove bruskete

Pica polžke

Mandljeva pita

Šamrole

Sestavine za pito:

  • paket listnatega testa
  • bazilikin pesto
  • 2 večja paradižnika
  • mocarela v kosu
  • origano
  • 1 jajce
  • sveža bazilika
  • olivno olje

Priprava:

Pečico segrejemo na 180°C. Pravokotni pekač obložimo s peki papirjem.

Pri pripravi uporabimo kupljeno listnato testo, katerega enostavno odvijemo in položimo na peki papir. Paradižnik očistimo in ga narežemo. Mocarelo v kosu narežemo na enake kose kot paradižnik.

Listnato testo zarežemo po robovih, da naredimo obrobo, znotraj katere bomo namazali pesto. Listnato testo napikamo z vilicami in ga premažemo s pestom. Na pesto polagamo izmenično paradižnik in mocarelo. Robove testa namažemo z razžvrkljanim jajcem.

Pito položimo v segreto pečico in pečemo 15 do 20 minut. Najbolje, da pito postrežemo takoj. Pred postrežbo posujemo s svežo baziliko in pobrizgamo z olivnim oljem. V kolikor pite ne pojemo v celoti, jo shranimo v hladilnik za dan ali dva. Le testo ne bo več tako hrustljavo.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close