Pica polžki pečeni v pekaču za mafine. Odlična ideja za prigrizek, ko se oglasijo vaši prijatelji, za filmski večer ali enostavno ko se želite pocrkljati. Jaz jih nisem delila z nikomer. 🤪

Naj sam omenim, da sem pica polžke pripravila z omako iz pečenih paradižnikov. Recept najdete TUKAJ.

Sestavine za pica polžke:

  • 1x zavoj listnatega testa
  • paradižnikova omaka
  • šunka in sir

Pri pripravi pica polžkov sem uporabila navadno šunko in nariban sir. V kolikor niste ljubitelji šunke lahko narediti polžke le s sirom ali šunko zamenjate s katerokoli drugo salamo ali mesnino. Jasno, lahko uporabite tudi vam ljube dodatke (recimo gobice), vendar ne pretiravati, da ne bo težav z zavijanjem.

Pečico segrejemo na 200°C. Listnato testo razvaljamo, v kolikor nismo kupili že razvaljanega. Namažemo ga s paradižnikovo omako, vendar ne popolnoma do robov testa, saj vam bo pri zvijanju testa veliko omake pobegnilo ven.

Na omako naložimo plast šunke in posujemo z naribanim sirom. Testo na tesno zvijemo in narežemo na približno 2cm (nisem imela ravnila 🤪) kolobarje in jih s stranico položimo na dno pekača za mafine. Za lažjo predstavo si oglejte spodnjo sliko.

Pečemo dobrih dvajset do petindvajset minut. Postrežemo tople z raznimi omakami. Pa dober tek.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close