Pica polžki pečeni v pekaču za mafine. Odlična ideja za prigrizek, ko se oglasijo vaši prijatelji, za filmski večer ali enostavno ko se želite pocrkljati. Jaz jih nisem delila z nikomer. 🤪
Naj sam omenim, da sem pica polžke pripravila z omako iz pečenih paradižnikov. Recept najdete TUKAJ.
Sestavine za pica polžke:
- 1x zavoj listnatega testa
- paradižnikova omaka
- šunka in sir
Pri pripravi pica polžkov sem uporabila navadno šunko in nariban sir. V kolikor niste ljubitelji šunke lahko narediti polžke le s sirom ali šunko zamenjate s katerokoli drugo salamo ali mesnino. Jasno, lahko uporabite tudi vam ljube dodatke (recimo gobice), vendar ne pretiravati, da ne bo težav z zavijanjem.
Pečico segrejemo na 200°C. Listnato testo razvaljamo, v kolikor nismo kupili že razvaljanega. Namažemo ga s paradižnikovo omako, vendar ne popolnoma do robov testa, saj vam bo pri zvijanju testa veliko omake pobegnilo ven.
Na omako naložimo plast šunke in posujemo z naribanim sirom. Testo na tesno zvijemo in narežemo na približno 2cm (nisem imela ravnila 🤪) kolobarje in jih s stranico položimo na dno pekača za mafine. Za lažjo predstavo si oglejte spodnjo sliko.
Pečemo dobrih dvajset do petindvajset minut. Postrežemo tople z raznimi omakami. Pa dober tek.