Avgustovske objave pričenjam z receptom za preproste borovničeve rezine in TO brez peke. Rezine so sestavljene iz piškotnega dna, kreme iz maskarpone sira in jogurta z okusom vanilije ter preliva iz zamrznjenih borovnic.
| Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |

Borovničeve rezine
Rezine z okusom borovnic brez peke.
Oprema
- 1 pekač premera Ø24x24, snemljivim obodom
Sestavine
Sestavine za dno
- 250 g pišotov
- 100 g masla
Sestavine za nadev
- 3 x 180g jogurta z okusom vanilijev
- 250 g maskarpone sira
- 200 g sladke smetane
- 80 g sladkorja v prahu
- 6 x lističev želatine
Sestavine za preliv
- 300 g zamrznjenih borovnic
- 1-2 žlici sladkorja
- 2 žlici limoninega soka
- 3 x lističe želatine
Navodila
Priprava piškotnega dna
- Maslo raztopimo in počakamo, da se nekoliko ohladi.
- Piškote zdrobimo oz. zmeljemo ter primešamo maslo.
- Dno pekača premera 24x24cm premažemo z maslom in obložimo s peki papirjem. Po dnu pekača enakomerno porazdelimo piškote, s prsti jih pritisnemo ob dno.
- Pekač shranimo v hladilnik za najmanj pol ure. V tem času se lotimo priprave kreme.
Priprava nadeva
- Lističe želatine namočimo v mrzli vodi za deset minut.
- Jogurt, maskarpone in sladkor v prahu zmešamo z električnim mešalnikom.
- Sladko smetano stepemo do čvrstega.
- Želatino ožamemo in jo raztopimo v mikrovalovni pečici ali na štedilniku.
- V stopljeno želatino dodamo žlico maskarpone kreme in premešamo. Nato jo vmešamo v preostalo kremo z lopatico ali električnim mešalnikom.
- Dodamo še sladko smetano.
- Kremo prelijemo preko piškotnega testa, poravnamo vrh in shranimo v hladilnik dokler se ne strdi (najmanj dve uri).
Priprava preliva
- Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo.
- V kozico stresemo borovnice, sladkor in dodamo limonin sok. Kuhamo par minut, da se borovnice razpustijo in sladkor stopi.
- Spustimo čez cedilo in dodamo ožete lističe želatine. Prelijemo preko rezin in ponovno shranimo v hladilnik za par ur, da se preliv strdi.
Opombe
Okrasimo s svežimi borovnicami in svežo meto.


