Moje ime je Klavdija in sem kraljica jedi iz tortilj. V zadnjem letu z največjim veseljem pripravljam tortilje oz. enčilade (polnjene in prelite z omako). Enkrat so nadevane s piščancem, drugič s črnim fižolom in brokolijem, s tuno ali tokrat z nadevom chilli con carne.

Salso vedno pripravim sama, po recpetu obljavljenem TUKAJ!

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Chilli con carne, jed na žlico sestavljena iz mletega mesa, rdečega fižola in koruze in jo obožujem. V naših enčiladah se skrivajo enake sestavine. Da so se v našem nadevu skrivale začimbe, ki so značilne za chilli con carne, sem uporabila mešanico začimb Kotanyi.

Enčilade

Št. obrokov 4
Z okusom Chilli con carne.

Sestavine

Sestavine

  • 2 x rjavi čebuli
  • 1 x korenček
  • 1 x rdeča paprika
  • 2 x stroka česna
  • 3 žličke mešanice začimb Secret of Kotanyi
  • 400 g mletega mesa
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 1 x konzerva paradižnikove pulpe
  • 1 x konzerva rdečega fižola
  • 1 x manjša konzerva koruze
  • 1 x paket tortilj
  • salsa (kupljena ali doma pripravljena)
  • 2 pesti naribanega sira/mocarele

Navodila 

Priprava nadeva

  • Na drobno nasekljamo čebulo, česen, korenček in papriko. 
  • Na štedilnik pristavimo večjo kozico, vanjo vlijemo nekaj žlic olivnega olja ter prepražimo čebulo, da se razpusti in postekleni. 
  • Dodamo česen, papriko in korenček. 
  • Začinimo z mešanico začimb in vse skupaj pražimo pet minut, da se sestavine dobro povežejo.
  • V kozico stresemo mleto meso in pražimo pet minut.
  • V posodo dodamo paradižnikov koncentrat in pulpo. Počakamo da zavre, zmanjšamo temperaturo in kuhamo pol ure. Vsake toliko premešamo.
  • Fižol in koruzo odcedimo in ga na koncu primešamo. Poskusimo in dodatno začinimo s soljo in poprom.

Sestavljanje in peka

  • Dno pekača premažemo z nekaj salse. 
  • Na posamezno tortiljo razdelimo nadev in jo tesno zvijemo. Polagamo jih v pekač, eno ob drugo. 
  • Po vrhu tortilj razporedimo salso in jih potresemo z naribanim sirom (opcijsko).
  • Enčilade pečemo v segreti pečici na 180°C dobrih 20 minut. 

Opombe

Za popolno kosilo zraven postrežemo rukolo s kapljico limete, sok limete in avokado.