Moje ime je Klavdija in sem kraljica jedi iz tortilj. V zadnjem letu z največjim veseljem pripravljam tortilje oz. enčilade (polnjene in prelite z omako). Enkrat so nadevane s piščancem, drugič s črnim fižolom in brokolijem, s tuno ali tokrat z nadevom chilli con carne.
Salso vedno pripravim sama, po recpetu obljavljenem TUKAJ!
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
Chilli con carne, jed na žlico sestavljena iz mletega mesa, rdečega fižola in koruze in jo obožujem. V naših enčiladah se skrivajo enake sestavine. Da so se v našem nadevu skrivale začimbe, ki so značilne za chilli con carne, sem uporabila mešanico začimb Kotanyi.
Enčilade
Z okusom Chilli con carne.
Sestavine
Sestavine
- 2 x rjavi čebuli
- 1 x korenček
- 1 x rdeča paprika
- 2 x stroka česna
- 3 žličke mešanice začimb Secret of Kotanyi
- 400 g mletega mesa
- 1 žlica paradižnikovega koncentrata
- 1 x konzerva paradižnikove pulpe
- 1 x konzerva rdečega fižola
- 1 x manjša konzerva koruze
- 1 x paket tortilj
- salsa (kupljena ali doma pripravljena)
- 2 pesti naribanega sira/mocarele
Navodila
Priprava nadeva
- Na drobno nasekljamo čebulo, česen, korenček in papriko.
- Na štedilnik pristavimo večjo kozico, vanjo vlijemo nekaj žlic olivnega olja ter prepražimo čebulo, da se razpusti in postekleni.
- Dodamo česen, papriko in korenček.
- Začinimo z mešanico začimb in vse skupaj pražimo pet minut, da se sestavine dobro povežejo.
- V kozico stresemo mleto meso in pražimo pet minut.
- V posodo dodamo paradižnikov koncentrat in pulpo. Počakamo da zavre, zmanjšamo temperaturo in kuhamo pol ure. Vsake toliko premešamo.
- Fižol in koruzo odcedimo in ga na koncu primešamo. Poskusimo in dodatno začinimo s soljo in poprom.
Sestavljanje in peka
- Dno pekača premažemo z nekaj salse.
- Na posamezno tortiljo razdelimo nadev in jo tesno zvijemo. Polagamo jih v pekač, eno ob drugo.
- Po vrhu tortilj razporedimo salso in jih potresemo z naribanim sirom (opcijsko).
- Enčilade pečemo v segreti pečici na 180°C dobrih 20 minut.
Opombe
Za popolno kosilo zraven postrežemo rukolo s kapljico limete, sok limete in avokado.