Iz trgovinskih polic veselo kukajo sveže breskve, zato jih je bilo potrebno izkoristiti tudi v kakšni okusni in hitro pripravljeni sladici. Hrustljavo dno in vanilijeva krema. 😍 #nomnom

Sestavine:

  • 300g moke
  • 200g mrzlega masla
  • 1 jajce
  • 1 pecilni prašek

Iz zgornjih sestavin zamesimo gladko testo. Za hitro in enostavno pripravo priporočam, da vse sestavine stresemo v multipraktik in zmešamo. Testo zavijemo v prozorno folijo in shranimo v hladilnik za trideset minut. V vmesnem času pripravimo kremo.

Sestavine za kremo:

  • 3 lončki kisle smetane (3x180g)
  • 2x vanilijev puding
  • 1oog sladkorja
  • 1 lonček mleka
  • 3 jajca
  • 3 breskve

Z električnim mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Mešamo dobrih pet minut, da dobimo kremasto zmes. Nato dodamo mleko in vanilijev puding. Na koncu z lopatico primešamo kislo smetano.

Pečico segrejemo na 180°C. Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo na velikost pekača, v katerem bomo pekli rezine. Dno pekača pomokamo. Testo prekrijemo z na koščke narezanimi breskvami. Po breskvah potrosimo malce moke in sladkorja. Čez prelijemo kremo.

Pečemo v segreti pečici 40 do 45 minut. Ko je pecivo pečeno počakamo pol ure, da se malce ohladi. Pred postrežbo potrosimo s sladkorjem v prahu.