Počasi vstopamo v čas, ko nam bodo ustrezale lahke in osvežilne sladice, zato je to idealna priložnost, da z vami delim recept za nov cheesecake, tokrat v kombinaciji borovnic in maskarpone sira ter kisle smetane.
| Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
V kolikor niste ljubitelji borovnic pa na moji spletni strani pod sladice najdete veliko receptov za različne cheesecake.

Borovničev pečen cheesecake
Cheesecake v kombinaciji borovnic in maskarpone sira ter kisle smetane.
Oprema
- pekač premera Ø24x24cm
Sestavine
Sestavine za preliv
- 150 g borovnic
- 50 g sladkorja v prahu
- sok polovice limone
Sestavine za dno
- 200 g piškotov
- 80 g masla
- 50 g kokosa
Sestavine za kremo
- 500 g maskarpone sirs
- 180 g kisle smetane
- 80-100 g sladkorja v prahu
- 30 g moke
- 3 x jajca
- limonin sok
Navodila
Priprava preliva
- Vse sestavine stresemo v ponev in jo pristavimo na štedilnik.
- Na zmerni temperaturi segrejemo zmes in nato dušimo dobrih 5 minut, dokler borovnice ne začnejo razpadati.
- Nato jih s paličnim mešalnikom pretlačimo in spustimo čez cedilo.
- Damo na stran, saj je potrebno da se preliv pred uporabo popolnoma ohladi.
Priprava piškotnega dna
- Maslo raztopimo in počakamo, da se nekoliko ohladi.
- Medtem piškote zdrobimo. Ko se bodo piškoti spremenili v drobtine, jim primešamo maslo in kokos.
- Pekač namastimo in obložimo s peki papirjem.
- Po dnu pekača enakomerno porazdelimo zdrobljene piškote.
- Pekač shranimo v hladilnik za najmanj pol ure. V tem času se lotimo priprave nadeva.
Priprava nadeva
- Maskarpone, kislo smetano in sladkor damo v skledo ter zmešamo, da se sestavine spojijo.
- Nato dodamo moko in limonin sok ter vse dobro premešamo.
- V kremno maso dodajamo jajca, eno po eno.
- Pečico segrejemo na 160°C.
- Iz hladilnika vzamemo pekač in zmes prelijemo preko piškotnega dna. Z lopatico razporedimo in pogladimo kremo.
- Z žlico brez nekakšnega reda, razporedimo po kremi borovničevo maso.Spiralni vzorec naredimo s pomočjo lesene palčke oz. zobotrebca.
- Pekač položimo v segreto pečico in pečemo dobro uro.
- Ko je pečen, pečico ugasnemo in rezine pustimo v pečici pri priprtih vratih dobrih 15 minut.
- Vzamemo iz pečice in počakamo, da se v celoti ohladi. Ohlajenega shranimo čez noč v hladilnik.


