Počasi vstopamo v čas, ko nam bodo ustrezale lahke in osvežilne sladice, zato je to idealna priložnost, da z vami delim recept za nov cheesecake, tokrat v kombinaciji borovnic in maskarpone sira ter kisle smetane.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

V kolikor niste ljubitelji borovnic pa na moji spletni strani pod sladice najdete veliko receptov za različne cheesecake.

Borovničev pečen cheesecake

Čas priprave 1 ura
čas kuhanja 1 ura 15 minut
čas hlajenja 1 day
celotni čas priprave 1 day 2 ur 15 minut
Št. obrokov 8
Cheesecake v kombinaciji borovnic in maskarpone sira ter kisle smetane.

Oprema

  • pekač premera Ø24x24cm

Sestavine

Sestavine za preliv

  • 150 g borovnic
  • 50 g sladkorja v prahu
  • sok polovice limone

Sestavine za dno

  • 200 g piškotov
  • 80 g masla
  • 50 g kokosa

Sestavine za kremo

  • 500 g maskarpone sirs
  • 180 g kisle smetane
  • 80-100 g sladkorja v prahu
  • 30 g moke
  • 3 x jajca
  • limonin sok

Navodila 

Priprava preliva

  • Vse sestavine stresemo v ponev in jo pristavimo na štedilnik.
  • Na zmerni temperaturi segrejemo zmes in nato dušimo dobrih 5 minut, dokler borovnice ne začnejo razpadati.
  • Nato jih s paličnim mešalnikom pretlačimo in spustimo čez cedilo.
  • Damo na stran, saj je potrebno da se preliv pred uporabo popolnoma ohladi.

Priprava piškotnega dna

  • Maslo raztopimo in počakamo, da se nekoliko ohladi.
  • Medtem piškote zdrobimo. Ko se bodo piškoti spremenili v drobtine, jim primešamo maslo in kokos.
  • Pekač namastimo in obložimo s peki papirjem.
  • Po dnu pekača enakomerno porazdelimo zdrobljene piškote.
  • Pekač shranimo v hladilnik za najmanj pol ure. V tem času se lotimo priprave nadeva.

Priprava nadeva

  • Maskarpone, kislo smetano in sladkor damo v skledo ter zmešamo, da se sestavine spojijo.
  • Nato dodamo moko in limonin sok ter vse dobro premešamo.
  • V kremno maso dodajamo jajca, eno po eno.
  • Pečico segrejemo na 160°C.
  • Iz hladilnika vzamemo pekač in zmes prelijemo preko piškotnega dna. Z lopatico razporedimo in pogladimo kremo.  
  • Z žlico brez nekakšnega reda, razporedimo po kremi borovničevo maso.Spiralni vzorec naredimo s pomočjo lesene palčke oz. zobotrebca.
  • Pekač položimo v segreto pečico in pečemo dobro uro.
  • Ko je pečen, pečico ugasnemo in rezine pustimo v pečici pri priprtih vratih dobrih 15 minut.
  • Vzamemo iz pečice in počakamo, da se v celoti ohladi. Ohlajenega shranimo čez noč v hladilnik.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close