Avgustovske objave pričenjam z receptom za preproste borovničeve rezine in TO brez peke.  Rezine so sestavljene iz piškotnega dna, kreme iz maskarpone sira in jogurta z okusom vanilije ter preliva iz zamrznjenih borovnic.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Borovničeve rezine

Čas priprave 45 minut
počivanja v hladilniku 3 ur 30 minut
celotni čas priprave 4 ur 15 minut
Št. obrokov 10
Rezine z okusom borovnic brez peke.

Oprema

  • 1 pekač premera Ø24x24, snemljivim obodom

Sestavine

Sestavine za dno

  • 250 g pišotov
  • 100 g masla

Sestavine za nadev

  • 3 x 180g jogurta z okusom vanilijev
  • 250 g maskarpone sira
  • 200 g sladke smetane
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 6 x lističev želatine

Sestavine za preliv

  • 300 g zamrznjenih borovnic
  • 1-2 žlici sladkorja
  • 2 žlici limoninega soka
  • 3 x lističe želatine

Navodila 

Priprava piškotnega dna

  • Maslo raztopimo in počakamo, da se nekoliko ohladi. 
  • Piškote zdrobimo oz. zmeljemo ter primešamo maslo. 
  • Dno pekača premera 24x24cm premažemo z maslom in obložimo s peki papirjem. Po dnu pekača enakomerno porazdelimo piškote, s prsti jih pritisnemo ob dno.
  • Pekač shranimo v hladilnik za najmanj pol ure. V tem času se lotimo priprave kreme.

Priprava nadeva

  • Lističe želatine namočimo v mrzli vodi za deset minut.
  • Jogurt, maskarpone in sladkor v prahu zmešamo z električnim mešalnikom. 
  • Sladko smetano stepemo do čvrstega.
  • Želatino ožamemo in jo raztopimo v mikrovalovni pečici ali na štedilniku.
  • V stopljeno želatino dodamo žlico maskarpone kreme in premešamo. Nato jo vmešamo v preostalo kremo z lopatico ali električnim mešalnikom. 
  • Dodamo še sladko smetano.
  • Kremo prelijemo preko piškotnega testa, poravnamo vrh in shranimo v hladilnik dokler se ne strdi (najmanj dve uri).

Priprava preliva

  • Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo. 
  • V kozico stresemo borovnice, sladkor in dodamo limonin sok. Kuhamo par minut, da se borovnice razpustijo in sladkor stopi.
  • Spustimo čez cedilo in dodamo ožete lističe želatine. Prelijemo preko rezin in ponovno shranimo v hladilnik za par ur, da se preliv strdi.

Opombe

Okrasimo s svežimi borovnicami in svežo meto.