Sladice iz buč so prepravile moj blog. 🙂 Najprej je nastal BUČNI CHEESECAKE, nato BUČNA PITA in sedaj z vami delim recept za bučno rolado.
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
V biskvitu se skriva bučni pire, katerega priprava ni noben bav bav. Za pripravo pireja potrebujemo srednje veliko bučo, masleno, muškatno ali Hokaido. Sama se uporabila masleno. Bučo olupimo in izdolbemo semena. Narežemo jo na koščke in položimo na pekač obložen s peki papirjem. Pečemo na 180°C nekje pol ure, da se buča zmehča. Bučo lahko tudi skuhamo, vendar bo potrebno pri kuhani buči pire ožeti, saj bo drugače pretirano voden. Ko je buča pečena, jo še vročo s paličnim mešalnikom ali v multipraktiru, spasiramo. Pire damo v cedilo in pustimo, da se ohladi, hkrati bo odtekla tudi vsa odvečna voda.
Nadev je pripravljen iz maskarpone sira. Sladica, ki bo na našem jesenskem meniju znova in znova. 🙂
Bučna rolada
Oprema
- Pravokotni pekač premera Ø38×25cm
Sestavine
Sestavine za rolado
- 3 x jajca
- 100 g moke
- 100 g sladkorja
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 150 g bučnega pireja
Sestavine za kremo
- 250 g maskarpone sira
- 150 g sladkorja
- 40 g masla
- 1 žlica ruma
Navodila
Priprava rolade
- Pečico segrejemo na 180°C.
- Pravokotni pekač premera 38×25cm (ali katerikoli drug pekač) namastimo in obložimo s peki papirjem.
- S pomočjo električnega mešalnika stepemo jajca in sladkor.
- V jajčno zmes primešamo najprej bučni pire in nato presejano moko s pecilnim praškom.
- Maso vlijemo v pekač in jo z lopatico enakomerno razporedimo po pekaču.
- Medtem, ko se biskvit peče si na delovni površini razgrnemo čisto kuhinjsko krpo, ki jo potresemo s sladkorjem v prahu.
- Pekač s pečeno rulado obrnemo na pripravljeno krpo in odstranimo peki papir. Skupaj s krpo zvijemo v rolado.
- Pustimo 30 minut, da se ohladi.
Priprava nadeva in zvijanje rolade
- Za pripravo nadeva stepemo maskarpone in maslo do gladkega, nato dodamo rum in sladkor v prahu. Stepamo dokler nadev ne bo gladek.
- Odvijemo ohlajeno rolado in po vrhu premažemo nadev.
- Rolado ponovno zvijemo, nato jo zavijemo v plastično folijo in shranimo v hladilnik za najmanj eno uro.
- Pred postrežbo odrežemo robove in rolado narežemo. Po želji serviramo s stepeno sladko smetano.