Cvetačni pražen “riž” s piščancem

V tokratni objavi z vami delim recept za zdrav pražen “riž”, ki je pripravljen iz cvetače. Pred časom sem se že lotila priprave cvetačnega riža, ampak mu je nekaj manjkalo. Tokrat je bila moja skrivna sestavina koruzna omaka Maggi.

Koruzna omaka Maggi ima kremno teksturo, ki se v jedi zelo hitro raztopi. Vsebuje le 5 preprostih sestavin! Oznaka Simply good potrjuje, da ne vsebuje konzervansov, umetnih barvil in arom ter je odlična izbira za tiste, ki skrbijo za zdrave navade in prehrano.

Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Maggi.

Sestavine:

  • 1 glava cvetača
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeča paprika
  • 1 manjša konzerva graha
  • 2 mladi čebuli
  • polovica manjše konzerve koruze
  • 400-500g piščančjih perutničk
  • začimbe: sol, poper, rdeča paprika
  • 2 žlici koruzne omake Maggi

Priprava:

Piščančje perutničke očistimo in jih začinimo s soljo, poprom, rdečo papriko in žlico olivnega olja. Razporedimo jih po pekaču obloženim s peki papirjem. V segreti pečici na 220°C jih pečemo dobre pol ure.

Cvetačo razrežemo na manjše cvetke ter jih v kuhinjskem robotu zmeljemo, do rižu podobne strukture. Čebulo in česen sesekljamo. Papriko ter mlado čebulo narežemo.

V ponev stresemo olivno olje in na njem prepražimo nasekljano čebulo in česen. Dodamo papriko in pražimo par minut. Na koncu primešamo še mlado čebulo, grah in koruzo.

Zelenjavo stresemo v drugo posodo in kozico ponovno pristavimo na štedilnik. Cvetačo z rokami ali s pomočjo kuhinjske krpe ožamemo, nato jo stresemo v ponev in pražimo tam nekje 10 minut. Dokler cvetača ne postane na zunaj rahlo hrustljava, znotraj pa puhasta in nežna.

V cvetačo stresemo zelenjavo, dodamo koruzno omako Maggi in pečene perutničke. Premešamo in po želji dodatno začinimo. Postrežemo z zeleno solato.

sladke-petke.si