Postala sem pravi gurman, vendar še vedno naravnost obožujem hrano moje mame. Njeni recepti so preprosti, hrana je okusna in predvsem kar je v današnjih časih pomembno, da je domača, saj kot prava gospodinja vse predela na svojem vrtu. Vsak vikend, ko obiščem svoje starše na Štajerskem pridem nazaj s polnimi vrečami hrane, domače zelenjave, sadja, svežega mesa…

Nedeljsko kosilo je pri nas klasično, sestavlja jo goveja juha, solata, krompir in meso. Včeraj sem si jaz zraven nedeljskega kosila zaželela še fižolov golaž. Ja, se strinjam, da nikakor ne paše k nedeljskemu kosilu, ampak včasih je potrebno pravila prekršiti in veste kaj – splačalo se je. 🙂 Mama obvlada!

image1-2

Sestavine:

  • 2 čebuli
  • 2 korenčka
  • par krompirjev
  • svež fižola
  • sladka paprika
  • moka
  • sol, poper
  • olje

Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerem prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo korenček, krompir ter fižol in vse dobro zmešamo. Dodamo sladko papriko (kakšno žličko), sol in poper ter zalijemo z vodo in vse dobro premešamo. Posodo pokrijemo, vse skupaj počasi kuhamo, med 45 in 60 minutami. Proti koncu kuhanja golaž zgostimo še s tem, da dodamo žličko oz. ščepec moke. In voila golaž je pripravljen. Zraven paše kos svežega belega kruha. Vem, da je poletje in bi morale biti naše postave pripravljene za na plažo, ampak smisel življenja ni ležanje na plaži, ampak uživanje v hrani. 🙂

image1

V shrambi imam še najmanj dva kilograma fižola tako, da lahko pričakujete še kakšen recept ta teden.

Xoxo, Sladke Petke