V tokratni objavi z vami delim recept za preprost, enostaven in hiter tunin namaz. Za pripravo potrebujemo sestavine, ki jih imamo večino časa v hladilniku. Namaz najraje jem s hrustljavimi krekerji, popečenimi kruhki, v sendviču ali kot preliv za testeninsko solato.
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Gea – zakladnica olj. Pri pripravi namaza uporabljena GEA Majoneza, ki ima bogat harmoničen okus in je izdelana iz sončničnega olja lastne proizvodnje. V njihovi ponudbi najdete tudi majonezo, ki vsebuje manj maščob ali vegansko majonezo.
Več o izdelkih na njihovi SPLETNI STRANI, kjer najdete tudi spletno trgovino.

Sestavine:
- konzervo tune (150g)
- 2x Zdenka sira
- 1 žlica kisle smetane
- 1,5-2 žlici majoneze Gea
- strok česna
- sol, poper
- peteršilj (svež ali sušen)
Priprava namaza:
Iz pločevinke tune odlijemo odvečno olje. Tuno stresemo v posodo multipraktika, v katero prav tako dodamo Zdenka sir, majonezo, kislo smetano, strt strok česna in začimbe.
Tunin namaz lahko pripravimo tudi brez pomoči multipraktika in enostavno z vilico pretlačimo vse sestavine. Ali bomo namaz pripravili s pomočjo aparata ali brez, je odvisno kakšno strukturo si želimo, ali popolnoma gladko ali nekoliko bolj grobo.
Namaz shranimo za dobro uro v hladilnik, da se ohladi. V hladilniku ga hranimo par dni, če zdrži. 🙂



