Sladice v kozarčkih so meni najljubše, ne le za pripravo, ampak tudi za serviranje. Ni se treba odločati, na kakšen podstavek oziroma krožnik bomo postavili sladico. Med kozarci, ki se skrivajo v naši kuhinji (če ste podobni meni, jih imate precej in bo tudi ta odločitev težka), poiščemo najbolj primernega.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Jogurtova strnjenka je izredno osvežilna sladica, še posebej se bo prilegla v letnem času, ki prihaja. Za preliv sem uporabila jagode, ki se po želji nadomestijo z borovnicami, malinami ali robidami.

Jogurtova strnjenka z jagodami

Čas priprave 45 minut
celotni čas priprave 2 ur 45 minut
Št. obrokov 4
Odlična sladica v kozarčku z okusom jogurta in jagod.

Sestavine

  • 400 g grškega jogurta
  • 2 žličk vanilijeve paste
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 250 ml sladke smetane
  • 5 lističev želatine
  • 250 g jagod
  • 1-2 žlici sladkorja

Navodila 

  • Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo za deset minut.
  • V posodi zmešamo jogurt, sladkor in vanilijevo pasto.
  • 200ml sladke smetane stepemo do čvrstega.
  • Preostanek sladke smetane vijemo v kozico in ji dodamo ožete lističe želatine. Kozico pristavimo na štedilnik in na nizki temperaturi stopimo želatino.
  • V želatino dodamo žlico jogurtove kreme in zmešamo. Nato jo primešamo jogurtovi kremi.
  • Vmešamo še stepeno sladko smetano. Prelijemo v kozarčke ali silikonske modele in shranimo v hladilnik  za dobri dve uri.
  • Jagode očistimo in odstranimo zelene dele, nato jih spasiramo v pire. Sladkamo po želji. Pred postrežbo preko strnjenke prelijemo jagodni pire.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close