Sladice v kozarčkih so meni najljubše, ne le za pripravo, ampak tudi za serviranje. Ni se treba odločati, na kakšen podstavek oziroma krožnik bomo postavili sladico. Med kozarci, ki se skrivajo v naši kuhinji (če ste podobni meni, jih imate precej in bo tudi ta odločitev težka), poiščemo najbolj primernega.
| Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
Jogurtova strnjenka je izredno osvežilna sladica, še posebej se bo prilegla v letnem času, ki prihaja. Za preliv sem uporabila jagode, ki se po želji nadomestijo z borovnicami, malinami ali robidami.

Jogurtova strnjenka z jagodami
Sestavine
- 400 g grškega jogurta
- 2 žličk vanilijeve paste
- 60 g sladkorja v prahu
- 250 ml sladke smetane
- 5 lističev želatine
- 250 g jagod
- 1-2 žlici sladkorja
Navodila
- Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo za deset minut.
- V posodi zmešamo jogurt, sladkor in vanilijevo pasto.
- 200ml sladke smetane stepemo do čvrstega.
- Preostanek sladke smetane vijemo v kozico in ji dodamo ožete lističe želatine. Kozico pristavimo na štedilnik in na nizki temperaturi stopimo želatino.
- V želatino dodamo žlico jogurtove kreme in zmešamo. Nato jo primešamo jogurtovi kremi.
- Vmešamo še stepeno sladko smetano. Prelijemo v kozarčke ali silikonske modele in shranimo v hladilnik za dobri dve uri.
- Jagode očistimo in odstranimo zelene dele, nato jih spasiramo v pire. Sladkamo po želji. Pred postrežbo preko strnjenke prelijemo jagodni pire.




