Te vrste kolači, so meni najljubši. Preprosti za pripravo, rustikalni po izgledu in polni okusa. V njem se skriva sestavina, katero si nekateri prestavljajo le v slanih jedeh in to je korenček. Skupaj z orehi in začimbami, so naredili sočen in aromatičen kolač.
| Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
Po vrhu kolača po želji dodamo kremo iz maskarpone sira, ki kolaču doda še več svežine. Pri pripravi sem tokrat uporabila rjavi sladkor, lahko pa ga zamenjate z navadnim sladkorjem. Meni je rjavi nekoliko boljši, saj sladicam doda okus po karameli.

Korenčkov kolač
Sestavine
Sestavine za kolač
- 3 x jajca
- 150 ml rastlinskega olja
- 160 g rjavega sladkorja
- 250 g naribanega korenčka
- 100 g nasekljanih orehov
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 x žlička cimeta, 1 x žlička mletega ingverja, ščepec muškatni orešček
Sestavine za kremo
- 300 g maskarpone sira
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 2-3 žlice mleka
Navodila
Priprava kolača
- Pečico segrejemo na 180°C.
- Podolgovat pekač premažemo z maslom in obložimo z peki papirjem.
- V posodo mešalnika stresemo sladkor, jajca in rastlinsko olje. Mešamo par minut, da se sestavine spojijo.
- Dodamo orehe in korenček.
- V maso vmešamo moko s pecilnim praškom in začimbami.
- Maso prelijemo v namaščen pekač. Kolač pečemo 45 minut in z zobotrebcem preverimo ali je pečen, predno ga vzamemo iz pečice.
- Po 10 minutah ga odstranimo iz pekača in počakamo, da se ohladi.
Priprava kreme
- Maskarpone siru dodamo sladkor in mleko.
- Premešamo in s kremo okrasimo vrh kolača.
- Potresemo z mletimi orehi.




