Ze nekaj časa je minilo od zadnjega sladkega recepta za pripravo peciva, ki ga razrežemo na kocke in postrežemo. Tokrat sem se poigrala s tropskimi okusi manga in kokosa.
Kocke sestavljene iz piškotnega dna, za katerega potrebujemo le dve sestavini, piškote in mleko. Krema je pripravljena iz osvežilnega grškega jogurta z okusom kokosa (uporabimo lahko tudi navadni grški jogurt), kisle smetane in maskarpone sira. Preliv je pripravljen iz zamrznjenega manga, uporabimo lahko tudi svežega.
| Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
Krema je osvežilna in z lahkim okusom po kokosu, medtem ko je preliv sladek in z rahlim okusom vanilije. Pred postrežbo kocke okrasimo s listkom sveže mete ali koščkom svežega manga.

Mango cheesecake rezine
Oprema
- 1 pekač dimenzij 24x24cm
Sestavine
Sestavine za dno
- 300 g piškotov
- 140 g masla
Sestavine za nadev
- 500 g grškega jogurta s kokosom (jaz ga kupim v Lidlu)
- 180 g kisle smetane
- 125 g maskarpone sira
- 125 g sladke smetane
- 7 lističev želatine
- 1 žlica sladkorja v prahu
Sestavine za preliv
- 300 g zamrznjenega manga
- 1 x sladkor z bourbonsko vanilijo
- 1 žlička sladkorja v prahu
- 3 lističi želatine
Navodila
Priprava dna
- Maslo raztopimo in počakamo, da se nekoliko ohladi.
- Piškote zdrobimo oz. zmeljemo ter primešamo maslo.
- Dno pekača obložimo s peki papirjem.
- Po dnu pekača enakomerno porazdelimo piškote, s prsti ali dnom kozarca jih pritisnemo ob dno.
- Pekač shranimo v hladilnik za najmanj pol ure. V tem času se lotimo priprave kreme.
Priprava nadeva
- Lističe želatine namočimo v mrzli vodi za deset minut.
- Jogurt, maskarpone, kislo smetano in sladkor v prahu zmešamo z električnim mešalnikom. Sladkorja lahko dodate tudi več, sama sem želela da je krema rahlo kisla. Primešamo še rahlo stepeno sladko smetano.
- Želatino ožamemo in jo z žlico kreme raztopimo. Nato jo vmešamo v kremo.
- Kremo prelijemo preko piškotnega testa, poravnamo vrh in shranimo v hladilnik dokler se ne strdi (najmanj dve uri).
Priprava preliva
- Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo.
- Zamrznjen mango pristavimo na štedilnik in dodamo sladkor, kuhamo toliko da se mango zmehča, nato ga z zmiksamo v pire.
- Dodamo ožete lističe želatine in preliv prelijemo preko rezin in ponovno shranimo v hladilnik za par ur, da se strdi.
Opombe



