Hitra in okusna večerja, ki jo lahko pripravi vsakdo. Priprava je enostavna, potrebna je le dobra volja. Gremo kuhat. 😀

Sestavine:

  • 500g piščančjih filejev
  • začimbe za meso: mlet ingver, mlet česen, kumina, sojina omaka, čilijeva omaka, sol
  • olivno olje
  • 1x rdeča paprika
  • 1x rumena paprika
  • 1x rdeča čebula
  • paket tortilj
  • svež avokado
  • rdeča in zelena omaka
  • kisla smetana
  • čilijeva omaka (po želji)

 

Meso operemo in narežemo na poljubne manjše koščke. Začinimo ga z ščepcem soli, mletega ingverja, česna, kumine in dvema žlicama sojine omake. Sama sem ljubiteljica pekočih jedi, zato sem meso dodatno začinila še s čilijevo omako. Meso pokrijemo s plastično folijo in pustimo, da se marinira vsaj trideset minut.

Zelenjavo očistimo in narežemo na tanke rezine.

Na štedilnik pristavimo ponev in brizg olivnega olja. Na hitro prepražimo meso, potrebuje le pet minut, da se speče. Nikakor si ne želimo pokvariti okusnih fajitasov zaradi suhega piščančjega mesa. Pečeno meso prestavimo v posodo in pokrijemo z alu folijo.

V ponev dodamo brizg olivnega olja in na rezine narezani papriki in čebulo. Pražimo dobrih pet minut, toliko da se zelenjava malce zmehča. Ko je zelenjava zmehčana primešamo pečeno meso.

Pred postrežbo tortilje segrejemo ali v mikrovalovni pečici ali na štedilniku. Tortiljo namažemo z omako, dodamo mešanico mesa in zelenjave, par rezin svežega avokada in žličko kisle smetane. Tortiljo zavijemo.

Pa dober tek. 😋

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close