Vikend sem preživela v svojem rojstnem kraju, in sicer v Dravinjskem Vrhu, kjer smo si z družino v nedeljo priredili pravo manjšo vrtno zabavo, mamina goveja juha, ki je klasika ter seveda ob sladici izpod mojih spretnih slaščičarskih rok. OK, malo pretiravam, ampak tako lepo se sliši. 🙂

Čas jagod je, kupimo jih lahko na poti domov ali v trgovini,  vsepovsod jih je obilo in to je prvi znak, da je potrebno naredili kakšno okusno ter božansko jagodno torto. Prvotni recept sem črpala iz knjige Rachel Khoo, tisti ki gledate 24.kitchen jo vsekakor poznate. Tisti, katerim ni znana vsekakor priporočam, da si ogledate kakšno oddajo ali kupite na internetu katero izmed njenih knjig. Kljub njenemu profesionalnemu znanju so njeni recepti zelo preprosti in enostavni. Če knjige ne boste kupili boste na mojem blogu vsekakor najdli veliko njenih receptov. 🙂

Kitchen Notebook Rachel Khoo
Kitchen Notebook Rachel Khoo

Sestavine za biskvitno testo:

  • 75 g masla (stopljenega)
  • 3 jajca
  • 125 g sladkorja
  • 150 g navadnega jogurta
  • 300 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščepec soli

 

Maslo kot je navedeno zgoraj mora biti stopljeno. Jajca in sladkor stepemo, in sicer stepamo priblžno 5 minut, da se vsebina mase podvoji ter da masa postane puhasta. Naslednji korak je, da vmešamo stopljeno maslo ter jogurt. Moko zmešamo najprej s pecilnim praškom ter soljo, šele nato jo vmešamo v jajčno zmes.

Pečico segerejemo na 160 stopinj, tortni model namastimo ter obložimo s peki papirjem. Rachel je uporabila 19cm tortni model, jaz 23 cm. Torto pečemo med 30-45 minutami, odvisno od vaše pečice. Torto odstranimo po petih minutah iz tortnega modela ter počakamo, da se ohladi preden jo  vodoravno prerežemo.

V kolikor vam uspe jo lahko razrežete tudi na tri dele, jaz sem jo na dva.

Ohlajena torta

 

Sestavine za jagode:

  • približno 800 g jagod
  • 150 ml vode
  • 150 g sladkorja

 

Jagode operemo ter jim odstranimo zelene dele. S pomočjo kuhinjske krpe jih osušimo ter prerežemo na polovice. V kozico dodamo vodo, sladkor ter jagode. Počakamo, da masa zavre oziroma da se sladkor raztopi. Ohladimo na sobno temperaturo ter damo v hladilnik dokler jagod ne bomo potrebovali. Preden jih damo na torto jagode odcedimo. Nekaj jagodnega soka sem uporabila, da sem namočila biskvitno podlago, preostalega sem zmešala z vodo in nastal je odličen pomladno poletni napitek. 🙂

Sestavine za kremo:

  • vanilijev strok
  • 750 ml sladke smetane
  • 100 g sladkorja

 

Smetano skupaj s sladkorjem ter vanilijo stepemo v čvrsto kremo, da bomo z njo lahko okrasili torto. In prišel je čas, da torto sestavimo. 🙂 Na tortni podstavek vedno dodam malo smetane, da se torta med sestavljanjem ne vrti. Na prvi del torte naložimo jagode ter jih obložimo s smetano. Na jagode in smetano pazljivo položimo drugi del torte. Celotno torto namažemo s smetano. Sedaj mi zadeva že gre od rok predvsem mi pomaga lopatica za glajenje, ki sem si jo kupila. Nazadnje, ko sem se tega lotila z nožem je nastala velika packarija. 🙂

Sestavljanje torte

 

Okrasitev:

  • par jagod z zelenimi deli
  • lističi mete
  • mandljevi lističi

 

Tole okrasitev z mandljevimi lističi sem sama dodala, saj sem po moji rojstnodnevni torti, ki je izgledala, kot da bi jo okrasili otroci v vrtcu želela narediti nekaj lepega tudi na pogled ne samo okusnega. 🙂 Me veseli, da sem k okraševanju pritegnila še nečaka, saj mi je delo zelo olajšal.

 

Okraševanje

 

Na vrh torte sem položila na polovico narezane jagode ter lističe mete. Na končni izdelek sem zelo ponosna, saj je vidno, da bom z zelo malo vaje postala prava mojstrica. 🙂

 

DSCF7551
Khoo jagodna torta
Pomladanska jagodna torta
Khoo jagodna torta
Pomladanska jagodna torta
Khoo jagodna torta
DSCF7566
Khoo jagodna torta
Pomladanska jagodna torta
Khoo jagodna torta
DSCF7642
Khoo jagodna torta

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close