Prvi december je dan, ko se lahko božični navdušenci končno brez slabe vesti razkrijemo in zažarimo v soju božičnih luči. Nihče več nas ne more obtoževati, saj je december, mesec praznovanj. 🙂
Čas, da začnemo s poslušanjem božičnih singlov, gledanjem božičnih filmov, peko piškotov, druženju s prijatelji in na koncu koncev obujanju spominov iz celotnega leta.
Zame je december tudi čas, ko brez slabe vesti popijem kakšen kozarec penine več kot v “normalnem času”. Ne vem ali sem vam kadarkoli zaupala, ampak moja najljubša penina je SREBRNA RADGONSKA PENINA.
Zgodbe kako sem se pred leti odpravila na pokušino penine ne bi raje omenjala. Ne, ker ne bi želela povedati, ampak iskreno se veliko stvari ne spomnim. 🙂 Ja, kot prava navdušenka sem želela poskusiti malce preveč. 🙂
Lahko pa našo najljubšo penino z enostavnim lepotnim dodatkom še izboljšamo in pričaramo pravo elegantno in praznično vzdušje – malce bling-blinga nikomur ne škodi, še posebej decembra ne. 🙂
Sestavine:
vaša najljubša penina
granatno jabolko
Granatno jabolko razpolovimo. Iz sadeža izdolbemo semena, iz katerih iztisnemo sok. Iztisnjen sok enostavno primešamo šampanjcu. Serviramo v našem najlepšem kozarcu za penino. 🙂
Polovica granatnega jabolka je primerna za dva kozarca penine. V kolikor želite še bolj poudariti okus granatnega jabolka, ga dodajte več.
Uporabite lahko kakšen drug sadež – mandarine, pomaranče, mogoče grenivko.
Bodite ustvarjalni in Naj se praznovanje začne 🙂