Danes z vami delim recept za eno izmed ljubših solat v tem trenutku. Mešana solata, ki jo popestrimo s prelivom iz kremnega arašidovega masla. Sama najraje uporabim kombinacijo zelja, korenčka, paprike in mlade čebule ter dodam na žaru popečenega piščanca.

V kolikor solati ne dodamo piščanca, se k njej zelo dobro podajo kakšni morski sadeži ali celo govedina. Kremni arašidov preliv ima ravno pravšnjo kombinacijo sladkosti in kislosti, kar se mi zdi kot odlična ideja zraven žar dobrot. Tako, da komaj čakam pomlad in poletje. ❤️

Če preliva ne uporabimo v celoti, ga v steklenem kozarčku shranimo v hladilnik.

Na mojem blogu najdete kar nekaj receptov s tajskim pridihom:

PAD THAI

JUHA S TAJSKIM PRIDIHOM

PRAŽEN RIŽ

Sestavine za preliv:

  • 2 žlici arašidovega masla
  • 1 žlica riževega kisa ali navadnega kisa
  • 1 čajna žlička medu ali drugega sladila
  • 1-2 stroka nasekljanega česna
  • manjši košček naribanega ingverja
  • 1 žlica srirache ali druge čili omake
  • 1 žlica sojine omake
  • 4-5 žlic vode

Priprava:

Vse sestavine za preliv združimo v blenderju in zmešamo, da dobimo gladek in kremast preliv. Seveda lahko preliv pripravimo tudi brez blenderja in z metlico zmešamo vse sestavine (pa še celega blenderja ne umažemo😂). Količina vode, ki je dodamo prelivu, je odvisna od tega, kako tekoč dresing želimo, sama dodam med 4-5 žlic, saj želim da je dovolj tekoč, da se pomeša z zelenjavo.

Sestavine za solato:

  • belo in rdeče zelje
  • korenček
  • rdeča koničasta paprika
  • mlada čebula
  • pečen piščanec
  • arašidi, svež peteršilj in limeta/limona

Priprava solate:

Piščanca začinimo s soljo in poprom ter ga popečemo na žar ponvi. Ohlajenega narežemo na poljubne koščke. Zelenjavo narežemo in vse sestavine za solato dodamo v večjo skledo. Po solati pokapajte želeno količino arašidovega preliva. Solato zmešajte, da se dobro premeša in prevleče s prelivom. Po vrhu posujemo mlete arašide, svež peteršilj in poškropimo z malce limone ali še bolje, limete.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close