Cheesecaki so sladice, ki jih vedno z veseljem pripravim, saj obožujem njihovo svežino in lahkotnost. Tokrat z vami delim recept za trikrat pečen cheesecake, ki je verzija peciva, ki ga večina pozna in ga peče za domača praznovanja.
| Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
Priprava ni zahtevna, je pa malce dolgotrajnejša, saj je potrebno vsako plast speči posebej. Nujno je, da ga pripravimo dan prej, saj mora dovolj časa počivati v hladilniku. Ampak se splača. 🙂
Recept za zadnji objavljen pečen cheesecake z okusom borovnic najdete TUKAJ.

Trikrat pečen cheesecake
Oprema
- pekač premera Ø22-23cm
Sestavine
Sestavine za dno
- 200 g piškotov
- 80 g masla
Sestavine za kremo
- 250 g skute
- 500 g maskarpone sira
- 180 g kisle smetane
- 150 g sladkorja v prahu
- 3 x jajca
- 1 žlička vanilijeve paste
Sestavine za preliv
- 400 g milerama ((ali kisle smetane))
- 2 žlici sladkorja v prahu
Navodila
Priprava piškotnega dna
- Pečico segrejemo na 180°C.
- Maslo stopimo, piškote zdrobimo. Ko se piškoti spremenijo v drobtine, jim primešamo maslo.
- Pekač premažemo z maslom in obložimo s peki papirjem.
- Po dnu pekača enakomerno porazdelimo zdrobljene piškote.
- Pekač postavimo v segreto pečico za deset minut.
- Po desetih minutah ga vzamemo iz pečice in postavimo na rešetko.
Priprava kreme
- Maskarpone, skuto, kislo smetano, vanilijevo pasto in sladkor damo v skledo in zmešamo, da se sestavine spojijo.
- Nato dodajamo jajca, eno po eno.
- Temperaturo pečice zmanjšamo na 160°C.
- Zmes prelijemo preko piškotnega dna in jo s pomočjo lopatice enakomerno razporedimo in pogladimo.
- Pekač položimo v segreto pečico in pečemo 45 minut. Ko je pečena jo pustimo v pečici za 30 minut.
Priprava preliva
- Sladkor in mileram zmešamo v gladko zmes.
- Kremo prelijemo čez cheesecake in pečemo na 160°C 15 minut.
- Ko je pečen, pečico ugasnemo in pustimo v pečici pri priprtih vratcih dobrih 15-30 minut.
- Vzamemo ga iz pečice in počakamo, da se v celoti ohladi. Ohlajenega shranimo čez noč v hladilnik.
- Drug dan: Cheesecake pazljivo odstranimo iz modela in ga prestavimo na servirni krožnik. Po želji lahko zraven postrežemo malinin pire.



