Cheesecaki so sladice, ki jih vedno z veseljem pripravim, saj obožujem njihovo svežino in lahkotnost. Tokrat z vami delim recept za trikrat pečen cheesecake, ki je verzija peciva, ki ga večina pozna in ga peče za domača praznovanja.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Priprava ni zahtevna, je pa malce dolgotrajnejša, saj je potrebno vsako plast speči posebej. Nujno je, da ga pripravimo dan prej, saj mora dovolj časa počivati v hladilniku. Ampak se splača. 🙂

Recept za zadnji objavljen pečen cheesecake z okusom borovnic najdete TUKAJ.

Trikrat pečen cheesecake

Št. obrokov 10

Oprema

  • pekač premera Ø22-23cm

Sestavine

Sestavine za dno

  • 200 g piškotov
  • 80 g masla

Sestavine za kremo

  • 250 g skute
  • 500 g maskarpone sira
  • 180 g kisle smetane
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 3 x jajca
  • 1 žlička vanilijeve paste

Sestavine za preliv

  • 400 g milerama ((ali kisle smetane))
  • 2 žlici sladkorja v prahu

Navodila 

Priprava piškotnega dna

  • Pečico segrejemo na 180°C. 
  • Maslo stopimo, piškote zdrobimo. Ko se piškoti spremenijo v drobtine, jim primešamo maslo.
  • Pekač premažemo z maslom in obložimo s peki papirjem.
  • Po dnu pekača enakomerno porazdelimo zdrobljene piškote.
  • Pekač postavimo v segreto pečico za deset minut.
  • Po desetih minutah ga vzamemo iz pečice in postavimo na rešetko.

Priprava kreme

  • Maskarpone, skuto, kislo smetano, vanilijevo pasto in sladkor damo v skledo in zmešamo, da se sestavine spojijo.
  • Nato dodajamo jajca, eno po eno.
  • Temperaturo pečice zmanjšamo na 160°C.
  • Zmes prelijemo preko piškotnega dna in jo s pomočjo lopatice enakomerno razporedimo in pogladimo.
  • Pekač položimo v segreto pečico in pečemo 45 minut. Ko je pečena jo pustimo v pečici za 30 minut.

Priprava preliva

  • Sladkor in mileram zmešamo v gladko zmes.
  • Kremo prelijemo čez cheesecake in pečemo na 160°C 15 minut.
  • Ko je pečen, pečico ugasnemo in pustimo v pečici pri priprtih vratcih dobrih 15-30 minut.
  • Vzamemo ga iz pečice in počakamo, da se v celoti ohladi. Ohlajenega shranimo čez noč v hladilnik.
  • Drug dan: Cheesecake pazljivo odstranimo iz modela in ga prestavimo na servirni krožnik. Po želji lahko zraven postrežemo malinin pire.

 

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close