Prihajajo vroči dnevi, že mesec april je nadpovprečno topel. Kaj bo šele poleti. 🙂 In v vročih dnevih se tako prileže nekaj osvežilnega. Cheesecake z gozdnimi sadeži se mora definitivno znajti na poletnem meniju.

Sestavine za piškotni del:

150g Gran Cereale (čokoladni okus)

70g masla

Najprej se lotimo priprave piškotne podlage. Maslo stopimo na zmerni temperaturi. Polnozrnate čokoladne piškote zdrobimo. To naredimo v multipraktiku ali jih damo v vrečko in jih zdrobimo z valjarjem. Zdrobljenim piškotom dodamo stopljeno maslo. Tortni model premera 18cm premažemo s sončničnim oljem (ne z maslom) ter obložimo s peki papirjem. Piškotno testo usujemo v tortni model, ga enakomerno porazdelimo po pekaču in shranimo v hladilnik za dobre pol ure. V tem času, ko se naše dno hladi se lotimo priprave kreme.

 

Sestavine za pire iz gozdnih sadežev:

150g zamrznjenih gozdnih sadežev

1-2 žlici sladkorja

sok ene limone

5g želatine v prahu

30 ml vode

Želatino in vodo zmešamo v posodi in pustimo dobrih deset minut, da nabrekne. 

Za pripravo pireja potrebujete zamrznjene gozdne sadeže, sladkor in limonin sok.  Gozdne sadeže skupaj s parimi žlicami sladkorja segrejemo, da se sladkor stopi. Količino sladkorja prilagodite vašemu okusu. Dodamo lahko tudi sok ene limone.

Na koncu segreto mešanico zmiksamo ter spustimo skozi cedilo, da dobimo gladko strukturo. Primešamo želatino in se lotimo priprave kreme.

 

Sestavine za kremo:

300g maskarponeja

400ml sladke smetane

50g sladkorja v prahu

5g želatine

30ml vode

Želatino in vodo zmešamo v posodi in pustimo dobrih deset minut, da nabrekne. Preden jo vmešamo v kremo jo na nizki temperaturi segrejemo, da se raztopi.

Z mešalnikom zmešamo maskarpone ter sladkor v prahu. Ko se sestavini povežeta dodamo stepeno sladko smetano.

Pripravljeno kremo razdelimo na dva dela. V enega vmešamo pire iz gozdnih sadežev.

Piškotno podlago vzamemo iz hladilnika in se lotimo sestavljanja. Pišktno podlago obdamo, ovijemo v acetatno folijo ter jo obdamo s tortnim obročem. Na piškote dodamo najprej kremo iz gozdnih sadežev ter vrh kreme poravnamo.

Dodamo belo kremo in vrh ponovno poravnamo. Cheesecake shranimo v hladilnik za dobre štiri ure (še bolje čez noč).

Za okrasitev uporabimo sveže maline, borovnice in meto.

Pa dober tek, Klavdija

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close