
Sestavine za testo:
- 75 g masla
- 150 g moke
- 2 jedilni žlici kakava v prahu
- 2 jedilni žlici rjavega sladkorja
- 25 g mletih mandljev
- 1 rumenjak
Sestavine za kremo:
- 2 jajci
- 75 g rjavega sladkorja
- 350 g skute
- 40 g mletih mandljev
- 150 ml sladke smetane
- 25 g presejanega kakava v prahu
- vanilijeva aroma
- sladkor v prahu za posip
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Namastimo okrogel pekač s snemljivim obodom. V skledo presejemo moko in kakav v prahu. Dodamo maslo in sestavine s prsti obdelamo v fine drobtine. Primešamo sladkor in mandlje, nato še rumenjak in toliko vode, da dobimo mehko teso. Model obložimo s testom in ga med pripravo skutne kreme pustimo v hladilniku.
Za kremo rumenjake in sladkor penasto vmešamo. Skrbno primešamo skuto, mandlje, smetano, kakav v prahu in vanilijevo aromo (po želji).
V drugi skledi iz beljakov naredimo trd sneg. V skutno mešanico postopoma in rahlo vmešamo sneg. Pripravljeno kremo premažemo po testu. Pečemo 90 minut (odvisno od pečice), dokler skutna masa ne naraste in postane čvrsta. Ko je kolač pečen ga vzamemo iz pekača ter posipamo s sladkorjem v prahu. Odlično se prileže zraven popoldanske kave ali pa kar za zajtrk. Na koncu koncev se samo enkrat živi in ni potrebno, da je vsak korak premišljen. 🙂


