Čokoladno-skutni kolač
Čokoladno-skutni kolač

Sestavine za testo:

  • 75 g masla
  • 150 g moke
  • 2 jedilni žlici kakava v prahu
  • 2 jedilni žlici rjavega sladkorja
  • 25 g mletih mandljev
  • 1 rumenjak

Sestavine za kremo:

  • 2 jajci
  • 75 g rjavega sladkorja
  • 350 g skute
  • 40 g mletih mandljev
  • 150 ml sladke smetane
  • 25 g presejanega kakava v prahu
  • vanilijeva aroma
  • sladkor v prahu za posip

 

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Namastimo okrogel pekač s snemljivim obodom. V skledo presejemo moko in kakav v prahu. Dodamo maslo in sestavine s prsti obdelamo v fine drobtine. Primešamo sladkor in mandlje, nato še rumenjak in toliko vode, da dobimo mehko teso. Model obložimo s testom in ga med pripravo skutne kreme pustimo v hladilniku.

Za kremo rumenjake in sladkor penasto vmešamo. Skrbno primešamo skuto, mandlje, smetano, kakav v prahu in vanilijevo aromo (po želji).

V drugi skledi iz beljakov naredimo trd sneg. V skutno mešanico postopoma in rahlo vmešamo sneg. Pripravljeno kremo premažemo po testu. Pečemo 90 minut (odvisno od pečice), dokler skutna masa ne naraste  in postane čvrsta. Ko je kolač pečen ga vzamemo iz pekača ter posipamo s sladkorjem v prahu. Odlično se prileže zraven popoldanske kave ali pa kar za zajtrk. Na koncu koncev se samo enkrat živi in ni potrebno, da je vsak korak premišljen. 🙂

Čokoladno-skutni kolač
Čokoladno-skutni kolač
Čokoladno-skutni kolač
Čokoladno-skutni kolač
Čokoladno-skutni kolač
Čokoladno-skutni kolač

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close