Hladna testeninska solata je go to kosilo za poletne dni. Priprava je enostavna, ne vzame veliko časa in solato lahko pripravimo vnaprej in jo do uporabe shranimo v hladilnik. Odlično se prileže k jedem iz žara ali jo postrežemo kot samostojno jed.
Preliv za solato je pripravljen iz olivnega olja, kisa, gorčice in koruzne omake Maggi. Solato je začinila koruzna omaka Maggi, ki vsebuje le pet sestavin ter ne vsebuje konzervansov, umetnih barvil in arom.
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Maggi.
Sestavine za dve osebi:
- 200g polnozrnatih testenin
- olivno olje
- pest češnjevih paradižnikov
- 1 rdeča koničasta paprika
- polovico rdeče čebule
- 2 mladi čebuli
- preliv: 2 žlici olivnega olja, 1 žlica koruzne omake Maggi, 1 žlica gorčice z gorčičnimi semeni, 1-2 žlici kisa
- sol, poper
Priprava solate:
Testenine pripravimo v skladu z navodili na embalaži. Kuhane odcedimo in jih začinimo z žlico olivnega olja. Do uporabe damo na stran.
Zelenjavo očistimo in narežemo na koščke. Sestavine za preliv zmešamo v majhnem kozarčku ali posodici. V posodo stresemo testenine, narezano zelenjavo in preliv. Premešamo in po želji začinimo še s soljo in poprom. Solato razdelimo v posodice in shranimo v hladilnik do postrežbe.