Rižev narastek z dodatkom kave izpod rok mojega moža. Vsekakor dobra izbira za vse ljubitelje kave in riževega narastka.

Sestavine:

  • 900ml mleka
  • skodelica riža (cca.250g)
  • ščepec soli
  • 1 jedilna žlica masla
  • cca. 150ml kuhane kave
  • 4 jajca
  • 3-4 žlice sladkorja

 

Najprej pripravimo kavo, ali instant kavo ali kavo iz kafetjere. V večjo kozico vlijemo skuhano kavo, mleko s ščepcem soli in ga na zmerni temperaturi zavremo. Ko mešanica zavre, temperaturo znižamo in v kozico stresemo riž. Pri nizki temperaturi ga počasi kuhamo med 15 do 20 minut, da zrna riža nabreknejo. Med kuhanjem ga večkrat premešamo, da se riž ne sprime na dno. V riž vmešamo maslo in počakamo, da se ohladi.

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Rumenjake skupaj s sladkorjem penasto stepemo. Iz beljakov naredimo čvrst sneg. V ohlajen riž vmešamo najprej stepene rumenjake in na koncu na rahlo še sneg. Pečico segrejemo na 180°C in pekač namastimo z maslom. Riževo maso vlijemo v pekač in pečemo 40 minut. Še topel narastek potrosimo s sladkorjem v prahu in postrežemo z marmelado.

Dober tek. 🙂

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close