Kocke sestavljene iz krhkega testa, kreme iz kisle smetane in vanilijevega pudinga ter preliva iz malin. Ta krema mi je zelo všeč, saj pudinga predhodno ni potrebno kuhati. Preliv lahko pripravimo tudi iz katerega drugega sadja, meni so maline najbolj všeč ker so kisle in vsaki sladici dodajo piko na i s svežino.

Priporočam, da kocke pripravite v pekaču s snemljivim obodom. No sama tega nisem naredila in priznam, da je bilo kocke nekoliko težje odstraniti iz pekača. Celo mož je moral priskočiti na pomoč. No, saj pecivo vedno on nareže na kocke, ker meni ravno rezanje ne gre od rok. 🙂 Je bolj abstraktno. 🙂

V naslednjih tednih bom poskušala pripraviti še čokoladno verzijo, ker sem prepričana, da bo tudi odlična.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine:

  • 300g moke
  • 200g hladnega masla
  • 1 jajce
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 pecilni prašek

Iz zgornjih sestavin zamesimo gladko testo. Za hitro in enostavno pripravo priporočam, da vse sestavine stresemo v multipraktik in zmešamo. Testo zavijemo v prozorno folijo in shranimo v hladilnik za trideset minut. V vmesnem času pripravimo kremo.

Sestavine za kremo:

  • 3 lončki kisle smetane (3x180g)
  • 2x vanilijev puding
  • 1oog sladkorja
  • 1 lonček mleka
  • 3 jajca sobne temperature

Z električnim mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Mešamo toliko da dobimo kremasto zmes. Nato dodamo mleko in vanilijev puding. Na koncu z lopatico primešamo kislo smetano.

Pečico segrejemo na 180°C. Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo na velikost pekača, v katerem bomo pekli rezine. Pekač premažemo z maslom in pomokamo. Čez testo prelijemo pripravljeno kremo in pečemo v segreti pečici 40 do 45 minut. Ko je pecivo pečeno počakamo, da se malce ohladi, preden dodamo zadnjo plast.

Malinin preliv:

  • 500g zamrznjenih malin
  • paket lističev želatine
  • 70g sladkorja
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 žlička vanilijeve paste

Priprava:

Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo. V kozico stresemo maline, sladkor, vanilijo in dodamo limonin sok. Pristavimo na štedilnik in na zmerni temperaturi kuhamo par minut, da se maline razpustijo. Dodamo ožete lističe želatine. Prelijemo preko rezin in shranimo v hladilnik za par ur, da se preliv strdi.

Pred serviranjem odstranimo obod pekača in pecivo narežemo na kocke.