Že od otroštva obožujem krompir, še posebej mladi krompir. Pečenega lahko pripravimo tudi kot odlično solato, začinjeno s pestom, rukolo in češnjevimi paradižniki za svežino.

Postrežemo kot prilogo ali kot samostojno jed, kot hladno ali toplo. Prepričana sem, da se bo na najinem jedilniku v tem poletju znašla večkrat.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine:

  • 500g mladega krompirja
  • olivno olje, sol, poper
  • bazilikin pesto
  • sveža rukola
  • 30g pinjol
  • 8 češnjevih paradižnikov

Priprava:

Pečico segrejemo na 200°C. Mladi krompir operemo pod tekočo vodo in ga očistimo. Priporočam, da mladega krompirja ne lupimo, ampak iz njega le očistimo vso umazanijo. Večje krompirje razpolovimo. 

Osušene stresemo na pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem. Namastimo z olivnim oljem ter začinimo s soljo in poprom. Premešamo in pekač porinemo v segreto pečico. Pečemo dobrih 30 minut. V pečici ga pečem tik pod žarom, da dobi nekaj barve.

V skledo dodamo par žlic pesta (dodamo po okusu) in dve pesti očiščene rukole. Dodamo, še vroč pečen krompir (ali mlačen), premešamo in na koncu v skledo stresemo še razpolovljene češnjeve paradižnike. Po potrebi začinimo s soljo. Solato prestavimo na servirni krožnik in jo potresemo s praženimi pinjolami.

Zraven lahko postrežemo ražnjiče, čevape, pečenega piščanca ali jo postrežemo kot samostojno jed.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close