Sem Klavdija in sem Ljubiteljica odličnih paštic.

A se tudi vi lahko opišete s temi besedami? No, potem berite najprej 🙂

Šele po parih letih sem začela NORO eksprerimentirati z okusi, različnimi sestavinami pri pripravi omak za testenine.

Končno se zavedam, da za odlične testenine ni potrebnih tristo sestavin, ampak samo par kvalitetnih. Hvala Jamie, on je moj največji navdih na mojih kuharskih pohodih. 🙂

Z vami delim njegov (spet) odličen in lahek recept za testenine z najbolj hitrimi mesnimi kroglicami kar jih poznam. Ne bo vam potrebno izgubljati časa s pripravo mesnih kroglic, ampak vam bodo na pomoč priskočile pečenice. Tako, da edino kar je potrebno za pripravo je, da se sprehodite do najbližje trgovine in kupite paket pečenic. To mislim, da vsakdo zmore. 🙂

Uporabila sem široke rezance, seveda pridejo v poštev tudi testenine kakšne druge oblike. Tiste ki so vam pri roki.

Sestavine za dve osebi:

4 pečenice Ave

200 g širokih rezancov

1 jajce

šopek peteršilja

30 g naribanega parmezana

poper

sol

olivno olje

Carbonara je sicer preprosta, ampak pred pripravo imam malce distance, zaradi jajc, saj nočem, da postanejo umešana. 🙂 Vedno, ko moram dodati jajca začnem paničariti in klicati Roka v kuhinjo. 🙂

Na štedilniku v loncu zavremo vodo s ščepcem soli, v kateri bomo skuhali testenine al dente.

Ko bodo testenine kuhane jih odcedimo, vendar prihranimo nekaj vode, v kateri smo kuhali testenine. Ta voda naredi namreč čudeže. 🙂

Medtem, ko se testenine lepo počasi kuhajo se lotimo priprave mesnih kroglic iz pečenic. Pečenice iztisnite iz kože in iz njih oblikujte male mesne kroglice.

Mesne kroglice povaljamo v popru. Če niste prevelik ljubitelj popra, ali ta korak izpustite ali jih povaljajte minimalno. Midva sva mesne kroglice pošteno povaljala v svežem popru, katerega sva strla v možnarju. In lahko rečem le, da je dal konkreten značaj pečenicam. 🙂

Na štedilnik pristavimo ponev, v katero dodamo brizg olivnega olja.

Na zmerni temperaturi popražimo mesne kroglice, pripravljene bodo, ko bodo dobile zlato rjavo polt. 🙂

Med praženjem jih večkrat obrnite, prešejkajte ponev.

Pripravimo še nas zadnji dodatek za pašto – jajce skupaj z nasekljanim peteršiljem razžvrklajmo. Na koncu primešamo še nariban parmezan.

Ko so mesne kroglice pečene, štedilnik ugasnite. Mesnim kroglicam dodajte odcejene testenine, vse skupaj dobro premešajte, da se testenine ter mesne kroglice spojijo.

Sledi zadnji korak, in sicer testeninam primešajte jajčno mešanico. Takoj, ko jajca dodate testeninam začnite z mešanjem, da ne dobite testenin z umešanimi jajci. Za odličnost in popolnost dodamo še vodo, v kateri smo kuhali testenine.

Na koncu preverimo samo ali je vse skupaj dobro začinjeno. Ter nikakor ne pozabite na vrh naribati parmezana.

Kaj potrebujemo še več kot obilen krožnik dobre pašte. 🙂

Lep okusen pozdrav, KK

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close