Izgleda kot snežna kraljica, a njen okus je sinonim poletju. Spominja na poletne vroče dni, ko se hladimo z osvežilnimi in lahkimi pijačami. Biskvit lahek, krema sveža. Ko poješ en kos, si definitivno zaželiš še več. 🙂

Sestavine za biskvit:

  • 6 jajc
  • 200g sladkorja
  • 100g zmletih mandljev
  • 125g moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake skupaj s sladkorjem stepemo. Rumenjake razžvrkljamo in jih primešamo stepenim beljakom. Masi dodamo zmlete mandlje, mešamo rahlo, da ohranjamo zračnost. Na koncu primešamo še moko s pecilnim praškom, katero smo predhodno presejali.

Tortni model premera 23cm namastimo ter obložimo s peki papirjem.

Pečico segrejemo na 180 stopinj in torto pečemo med 35-40 minutami. Preden biskvit vzamemo iz pečice preverimo ali je pečen.

Pečenega ohladimo na rešetki.

Sestavine za kremo:

  • 200g bele čokolade
  • 3 žlice kokosovega mleka
  • 250g kremnega sira maskarpone
  • šilce kokosovega likerja
  • 500g sladke smetane
  • 30g sladkorja v prahu
  • 40g kokosa

Belo čokolado ter kokosovo mleko nad vodno kopeljo stopimo. Počakamo, da se ohladi.

Sladko smetano in sladkor v prahu stepemo. Maskarpone damo v posodo, mu dodamo kokosov liker in ga premešamo. Dodamo ohlajeno stopljeno belo čokolado.

V stepeno sladko smetano primešamo maskarpone kremo. Na koncu kremi primešamo kokos.

Ohlajen biskvit prerežamo vodoravno na 4 ali 3 dele.

Sestavine za navlažitev:

  • 12 žlic kokosovega mleka
  • šilce kokosovega likerja

Za navlažitev biskvita bomo uporabili kokosovo mleko, kateremu primešamo kokosov liker (opcijsko).

Sestavljanje torte

Na tortni podstavek položimo prvi biskvit. S tremi žlicami kokosovega mleka biskvit navlažimo. Kremo razporedimo po biskvitu in po robovih, biskvit naj bo v celoti prekrit s kremo. Prekrijemo z naslednjim kosom biskvita in ponovimo postopek s kokosovim mlekom in kremo.

Vrh torte namažemo s kremo ter preverimo ali je rob celotne torte prekrit s kremo. Pri glajenju kreme po vrhu in robovih sem si pomagala z lopatko in plastično “deščico”, katere so namenjene okraševanju tort.

Ko bo naša torta lepo oblečena v kremo jo dodatno obogatimo s kokosom, po vrhu in robovih. Kako tole storimo, da bo čim manj packarije? Pojma nimam, tega mi ni uspelo naštudirati. Ob končanju je bil kokos po celi kuhinji, tako da je moral Štef v akcijo (moj iRobot Roomba). Pri nanašanju kokosa sem si pomagalo z orodjem, ki ga navadno uporabljam za glajenje torte.

Torta je pred postrežbo potrebno ohladiti, jaz sem jo pustila čez noč v hladilniku.

Na koncu sledi le final okrasitev s celimi mandlji in raffaello kroglicami. NJAMI, poletje kje si. 🙂

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close