Hladna testeninska solata z zelenjavo, piščancem in začinjena z bazilikinim pestom. Priprava je enostavna, ne vzame veliko časa in solato lahko pripravimo vnaprej in jo do uporabe shranimo v hladilnik. Je odličen predlog za kosilo “to-go”, če greste na piknik, v hribe ali za v pisarno.
Pesto pripravimo sami ali ga kupimo. Sama ga najraje kupim, saj ga uporabljam za pripravo različnih jedi in moja bazilika ni tako plodna. 🙂 Pesto nabavite v vsaki bolje založeni trgovini, priporočam pesto od Barille, meni osebno eden izmed boljših.
Sestavine za dve osebi:
- 200g testenin
- olivno olje
- 200g piščanca (prsa ali stegna)
- sol poper
- 2 paradižnika
- 1 zelena bučka
- 2 mladi čebuli ali polovico rdeče čebule
- mleti čili
- pesto
- sveža špinača
- avokado
Priprava solate:
Testenine pripravimo v skladu z navodili na embalaži. Kuhane odcedimo in jih začinimo z žlico olivnega olja. Do uporabe damo na stran. Piščanca očistimo in osušimo z brisačkami. Narežemo ga na poljubne kose in začinimo s soljo ter poprom. Na štedilnik pristavimo kozico, v katero damo olivno olje in popražimo kose piščanca. Pečenega preložimo na krožnik.
V solato sem dodala bučko, ki sem jo narezala na kolobarje in na hitro popekla na olju. Preostalo zelenjavo očistimo in narežemo na koščke. V posodo stresemo testenine, piščanca, ščepec čilija (opcijsko) in pesto. Poskusimo in po želji začinimo še s soljo in poprom.
Solato razdelimo v posodice in shranimo v hladilnik. Pred postrežbo lahko v solato dodamo svežo špinačo, polovico avokada, ki solati doda kremasto strukturo in jo zbudite z malce soka limone.
Pa dober tek. ❤️