Hladna testeninska solata z zelenjavo, piščancem in začinjena z bazilikinim pestom. Priprava je enostavna, ne vzame veliko časa in solato lahko pripravimo vnaprej in jo do uporabe shranimo v hladilnik. Je odličen predlog za kosilo “to-go”, če greste na piknik, v hribe ali za v pisarno.

Pesto pripravimo sami ali ga kupimo. Sama ga najraje kupim, saj ga uporabljam za pripravo različnih jedi in moja bazilika ni tako plodna. 🙂 Pesto nabavite v vsaki bolje založeni trgovini, priporočam pesto od Barille, meni osebno eden izmed boljših.

Sestavine za dve osebi:

  • 200g testenin
  • olivno olje
  • 200g piščanca (prsa ali stegna)
  • sol poper
  • 2 paradižnika
  • 1 zelena bučka
  • 2 mladi čebuli ali polovico rdeče čebule
  • mleti čili
  • pesto
  • sveža špinača
  • avokado

 

Priprava solate:

Testenine pripravimo v skladu z navodili na embalaži. Kuhane odcedimo in jih začinimo z žlico olivnega olja. Do uporabe damo na stran. Piščanca očistimo in osušimo z brisačkami. Narežemo ga na poljubne kose in začinimo s soljo ter poprom. Na štedilnik pristavimo kozico, v katero damo olivno olje in popražimo kose piščanca. Pečenega preložimo na krožnik.

V solato sem dodala bučko, ki sem jo narezala na kolobarje in na hitro popekla na olju. Preostalo zelenjavo očistimo in narežemo na koščke. V posodo stresemo testenine, piščanca, ščepec čilija (opcijsko) in pesto. Poskusimo in po želji začinimo še s soljo in poprom.

Solato razdelimo v posodice in shranimo v hladilnik. Pred postrežbo lahko v solato dodamo svežo špinačo, polovico avokada, ki solati doda kremasto strukturo in jo zbudite z malce soka limone.

Pa dober tek. ❤️

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close