In smo vstopili v težko pričakovano leto 2017. Leta 2017 se precej veselim, saj vem, da bo dogodivščina napisana na 365 zanimivih straneh. 🙂
Leto sem zaključila naravnost čudovito in vznemirljivo, ob dveh stvareh, ki jih obožujem – svoji ljubezni Roku ter dobri hrani, s prav posebno gurmansko izkušnjo v bistroju Monstera, ki je last najbolj znanega slovenskega šefa Bine Volčiča.
Lahko rečem samo, da sva oba z Rokom šla z velikimi pričakovanji, ampak jih je Binetov meni presegel v vseh pogledih. Bistro je naravnost čudovit, preprost. Meni je bil dovršen, vsak hod je predstavljal prečudovito in nepopisno izkušnjo polno božanskih okusov.
Celotno izkušnjo je pripeljala do popolnosti natakarjeva izbira komplementarnega vina. Vse pohvale!
Ne vem s katerimi besedami bi lahko opisala vse kar sem doživaljala, da bi si bralci lahko predstavljali celotno izkušnjo. Najbolje, da si ogledate spodnje fotografije, katere so glede na pomanjkanje svetlobe kar uspele.
Meni je obsegal 9 hodov ter na začetku pozdrav iz kuhinje. Žal zraven vsake jedi ne bo podroben opis kar je na krožniku, saj sem žal nekatere stvari preslišala od vsega navdušenja.
Začeli smo preprosto, ampak polno okusov. 🙂


Naslednja jed me je presenetila, ne samo prezentacija, ampak tudi okusi. In prosim poglejte jajček. 🙂 Ajdov čips, kozji sir z drobnjakom, tatar ter v jajcu prečudovita jurčkova krema in rumenjak.




Mislila sem, da me omenjena jed ne bo očarala, ampak se je zgodilo ravno nasprotno. 🙂 Love na krožniku. Cvetača, cvetačni pire ter skuša.



Naslednjo jed sva uvrstila na drugo mesto, lep čas je pri Roku omenjena jed vodila, saj obožuje govedino. 🙂 Goveji tar, repa ter vodna kreša.




Ravioli z dimljeno postrvjo, radič, pinjole.


Ješprenova rižota ter oslič.



Potem je prišla na vrsto zmagovalka večera, najbolj drzna kombinacija kar sem jih kdaj poskusila. 🙂 Kraljica večera, krvavica s škampi.



Srnica, korenček, korenčkov pire ter dehidrirana čebula.


In potem so sledile sladice. Prvi na vrsti je bil malinin sorbet s smrekovimi vršički ter potem zmagovalka med sladicama, sladoled iz topinamburja ter slana karamela.


Vzamite si čas, da si pogledate vse te podrobnosti krožnika.



Zasluženo je Bine Volčič nabolj znan slovenski šef. Sodeč po meniju bi si zaslužil tudi kakšen drug naziv, najbolj drzen šef.
Hvala celotni ekipi za nepozaben večer.
Komaj čakam, da uporabim darilce, čemaž.

