Enčilade, takosi, fajitas. Vse te mehiške dobrote obožujem in vsaj 1x na mesec skuham kakšno jed z mehiškim pridihom. Enčilada je koruzna tortilja, napolnjena z raznimi nadevi in slanim prelivom. Tokrat z vami delim recept za enčilade z mletim govejim mesom, ki so zaradi svežega rdečega čilija rahlo pekoče. V kolikor ne marate pekoče hrane oz. bodo enčilade jedli otroci, čiliju odstranimo semena ali čili enostavno izpustimo.

Na blogu najdete sledeče recepte z mehiškim pridihom:

PIŠČANČJE FAJITE

ZELENJAVNE TORTILJE

CHILLI CON CARNE

Sestavine za enčilade:

  • 500g mlete govedine
  • olivno olje
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeč čili (nepekoč ali pekoč)
  • 1 steblo zelene
  • 1 korenček
  • 1 paradižnik
  • 1 rdeča paprika
  • 1 konzerva pelatov
  • sol, poper
  • 6-8 koruznih tortilj (uporabimo lahko tudi druge)
  • 1 kisla smetana
  • 150g naribanega sira

Priprava:

Zelenjavo očistimo in narežemo na manjše kose. V ponvi segrejemo olivno olje. Dodamo mleto govedino in na močnem ognju pražimo pet minut. Med praženjem s kuhalnico razbijemo mleto meso, da ne ostane v kepi in lepo porjavi. Dodamo čebulo, česen, čili, zeleno, korenček, paradižnik in rdečo papriko. Ponovno pražimo pet minut. V posodo dodamo paradižnikove pelate in zavremo, nato ogenj zmanjšamo na srednjo temperaturo in počasi pražimo 40 minut. Občasno premešamo. Na koncu začinimo s soljo in poprom. Po želji dodamo manjšo konzervo koruze ali fižola.

Pečico segrejte na 200°C. Pekač rahlo naoljimo.

Priprava tortilj:

Tortilje je priporočljivo pred nadevanjem nekoliko segreti v mikrovalni pečici, da se zmehčajo in se lažje zavijajo. Na posamezno tortiljo razdelimo nekaj žlic nadeva (cca. 3 žlice) in jo zavijemo. Previdno jih polagamo v pekač, eno ob drugo. Pred peko jih premažemo s kislo smetano in posujemo z naribanim sirom.

Pred postrežbo polijemo s čilijevo omako in majhne koščke narezanimi vloženimi jalapenoti. Zraven se prileže zelena ali zeljna solata. Pa seveda tudi kakšno pivo.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close