Ultimativna poletna sladica. Enostavna sladica brez peke. Vse to je Cheesecake, ki si zasluži zasesti častno mesto na poletnem snidenju z vašimi prijateljicami. Kdo pa ne mara poleti srkati osvežilne pijače Gin & Tonic?
Cheesecake Gin & Tonic je dokaz, da se lahko iz vaše najljubše pijače pripravi tudi odlična sladica.
Sestavine za piškotni del:
- 150g piškotov
- 70g masla
Najprej se lotimo priprave piškotne podlage. Maslo stopimo na zmerni temperaturi. Piškote zdrobimo ali s pomočjo multipraktika ali jih damo v vrečko in jih zdrobimo z valjarjem. Zdrobljenim piškotom dodamo stopljeno maslo. Tortni model premera 18cm premažemo s sončničnim oljem (ne z maslom) in obložimo s peki papirjem. Po dnu tortnega modela enakomerno porazdelimo zdrobljene piškote in shranimo v hladilnik za dobre pol ure. V tem času, ko se naše dno hladi se lotimo priprave kreme.
Sestavine za kremo:
- 100ml Gina Gin Brin
- 100ml Tonica
- 75g sladkorja
- 5 lističev želatine
- sok polovice limete
- 400g skute
- 250g maskarpone sira
- 100g sladkorja v prahu
- 250ml sladke smetane
Želatino pripravimo v skladu z navodili na vrečki. Lističe želatine namakamo v mrzli vodi dobrih deset minut.
V kozico vlijemo gin, tonic, sok polovice limete in sladkor. Kozico pristavimo na štedilnik in na zmerni temperaturi vsebino segrejemo, da se sladkor raztopi.
Ožeto želatino vmešamo v Gin Tonic, da se raztopi. Odstavimo, da se ohladi in se lotimo priprave kreme.
Z mešalnikom zmešamo skuto, maskarpone in sladkor v prahu. Ko se sestavine povežejo v kremo vlijemo Gin Tonic. Masa bo precej tekoča, ampak nič paničariti, saj bo želatina naredila svoje. 🙂
Zadnji korak je dodajanje stepene sladke smetane v tekočo kremo.
Preden kremo prelijemo preko piškotnega dna jo shranimo za dobri dve uri v hladilnik, da se malce strdi. Po dveh urah jo prelijemo čez piškote in vrh poravnamo. Vrnemo v hladilnik za pet ur ali še bolje čez noč.
Okrasila sem jo s svežimi listi mete in lupinico limete.
Na zdavje in upam, da bo poletje osvežilno kot je tale Gin Tonic Cheesecake. 🙂 Klavdija