Mislim, da se vsi strinjamo, da če se kaj prileže v jesenskih dnevih, je to krožnik okusne kremne juhe. Ne glede na to, da se poletje poslavlja, je izbira zelenjave iz katere lahko pripravimo zdrave in hranljive juhe, velika. Od cvetačne, čebulne, česnove, bučne.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Z vami delim recept za hitro pripravljeno bučno juho. Buče ni potrebno lupiti niti predhodno peči v pečici. Sama spadam med tiste, ki večino zelenjave ne lupim, saj se zavedam, da se v lupini skriva največ vitaminov.

Kremna bučna juha

Čas priprave 15 minut
čas kuhanja 30 minut
celotni čas priprave 45 minut
Št. obrokov 5
Ko zadiši po jeseni, je kremna bučna juha najboljša izbira. 🙂

Sestavine

  • 1 x rjava čebula
  • 1 x korenček
  • 1 x steblo zelene
  • 1 x maslena buča
  • jušna osnova ali voda
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • začimbe: sol, poper, muškatni orešček

Navodila 

  • Čebulo, zeleno in korenček očistimo in narežemo na manjše kose. Bučo očistimo, ji odstranimo koščice in jo narežemo na poljubne kose.
  • V kozico vlijemo olivno olje, jo pristavimo na štedilnik in dodamo čebulo, zeleno in korenček. Pražimo pet minut, nato v kozico dodamo narezano buče in premešamo ter pražimo par minut.
  • Prilijemo jušno osnovo, ki mora prekriti sestavine in začimbe.
  • Počakamo, da juha zavre nato zmanjšamo temperaturo. Kuhamo dobrih 20 minut.
  • Ko je buča kuhana, jo s paličnim mešalnikom zmiksamo. Juhi dodamo 100ml smetane. Ponovno pristavimo na štedilnik in po potrebi dodatno začinimo.
  • Bučno juho postrežemo z zlatimi kroglicami ali krutoni.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close