Kocke sestavljene iz piškotnega dna, kreme iz grškega jogurta, kisle smetane, maskarpone sira in soka ter lupinico limet. Preliv je pripravljen iz svežih jagod, uporabimo lahko tudi zamrznjene.
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
Krema je osvežilna in rahlo kisla, medtem ko je preliv sladek. Pred postrežbo kocke okrasimo s svežim sadjem, borovnicami, jagodami ali malinami. Odlična poletna sladica.
Limetine rezine z jagodo
Rezine brez peke s kremo iz limete in prelivom iz jagod.
Oprema
- pekača dimenzij Ø24x24cm
Sestavine
Sestavine za dno
- 300 g piškotov
- 140 g masla
Sestavine za kremo
- 600 g grškega jogurta ((tudi navadni jogurt))
- 1 x lonček kisle smetane ((180g))
- 180- 200 g sladkorja v prahu
- 250 g maskarpone sira
- 100 g sladke smetane
- 8 x lističev želatine
- 150 ml soka limet
- lupinica dveh limet
Sestavine za preliv
- 300 g svežih jagog
- 2 žlici sladkorja
- 3 x lističe želatine
Navodila
Priprava dna
- Maslo raztopimo in počakamo, da se nekoliko ohladi.
- Piškote zdrobimo oz. zmeljemo ter primešamo maslo.
- Dno premažemo z maslom in obložimo s peki papirjem.
- Po dnu pekača enakomerno porazdelimo piškote, s prsti jih pritisnemo ob dno.
- Pekač shranimo v hladilnik za najmanj pol ure. V tem času se lotimo priprave kreme.
Priprava kreme
- Lističe želatine namočimo v mrzli vodi za deset minut.
- Jogurt, maskarpone, kislo smetano, lupinico limet in sladkor v prahu zmešamo z električnim mešalnikom.
- Primešamo še rahlo stepeno sladko smetano.
- Želatino ožamemo in jo raztopimo v segretem soku limet.
- Nato jo vmešamo v kremo. Kremo prelijemo preko piškotnega testa, poravnamo vrh in shranimo v hladilnik dokler se ne strdi (najmanj dve uri).
Priprava preliva
- Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo.
- Jagode očistimo in jih s paličnim mešalnikom zmiksamo. Prelijemo v kozico in dodamo sladkor.
- Pristavimo na štedilnik in na zmerni temperaturi segrejemo, da se sladkor stopi. Dodamo ožete lističe želatine.
- Jagode prelijemo preko rezin in ponovno shranimo v hladilnik za par ur, da se preliv strdi.
- Pred serviranjem odstranimo obod pekača in pecivo narežemo na kvadratke. Okrasimo s svežim sadjem.