In je doživela svoje odprtje. 🙂 Moja mala restavracija na Bežigradu. 🙂
Slog otvoritve je bila preprostost, saj je preprosta hrana največkrat najboljša in najokusnejša. Želela sem postreči nekaj kar ima rada večina ljudi, priprava pa ne vzame veliko časa (ostane nekaj časa za počivanje) ter bo navdušila goste. In prišla na idejo mehiške večeri. 🙂
Prva gosta v Sladki restavraciji sta bila Urh in Karmen, ki sta moram se takoj pohvaliti domov odšla zadovoljna in nasmejana. 🙂
Jedilnik:
- tortilja čips s paradižnikovo omako ter naribanim sirčkom
- piščančje tortilje
- jelly shots s tekilo
- nutella browniji z vanilijevim sladoledom

Za pripravo predjedi kupite vrečko tortilja čipsa, katerega stresite v ognjevarno posodo. Polijte s paradižnikovo omako ali rdečo salso ter čez potrosite nariban sir. Jaz sem uporabila domačo, malce pekočo paradižnikovo omako, katero sem skuhala s paradižnikov iz maminega vrta.
Čips položite v segreto pečico na 180 stopinj za dobrih 10 minut. Toliko, da se sir dobro raztopi. Odličen snack tudi pri gledanju filma. 🙂

Za glavno jed sem postregla tortilje s piščancem ter veliko zelenjave. Priprava mojih tortilj je izredno preprosta.
Sestavine:
- piščančji file (400g)
- zavitek tortilj
- zelenjava: paradižnik, paprika
- fižol, lahko tudi koruza
- kisla smetana
- paradižnikova omaka
- sol, poper, mlet čili
Piščančje filejčke operemo ter osušimo s kuhinjsko krpo. Narežemo na koščke ter jih začinimo s soljo ter poprom. Na ponev dodamo par kapljic olivnega olja ter koščke piščanca rahlo popečemo.
V vmesnem času papriko ter paradižnike narežemo na manjše koščke. Fižol stresemo iz pločevinke ter ga operemo. Zelenjavo zmešamo s kislo smetano ter paradižnikovo omako. Na koncu dodamo še rahlo popečene piščančje koščke. Dobro premešamo, po potrebi še posolimo, dodamo malce mletega čilija. Dodate lahko tudi kakšne druge vam ljube začimbe.
Tortilje preden jih nadevamo na vroči ponvi malce segrejemo/popečemo na vsaki strani. Nadevane tortillje zavijemo in položimo v pekač obložen s peki papirjem. Po njih namažmo kislo smetano ter paradižnikovo omako ter posujemo z naribanim sirom.
Tokrat je bilo prvič, da tortilje niso bile preveč nadevane. 🙂
Pečemo na 180 stopinjah dobrih 20 minut. Zraven tortilj sem postregla tri različne omake – paradižnikovo, kislo smetano z začimbami ter pretlačen avokado s soljo, poprom in limono.

Kot presenečenje večera so bili tako imenovani yelly shots, žele z okusom tekile.
No, saj sem rekla, da je bila mehiška večer in jaz se ob misli na Mehiko vedno spomnim tekile. Čeprav nanjo nimam najlepših spominov. 🙂
V Maxiju sem kupila Žele za kolačke in deserte, katerega sem zmešala skupaj s 100 ml tekile ter 400 ml pomarančnega soka. Namesto soka lahko uporabite tudi vodo. Mešanico sem segrela do vretja ter kuhala kakšno minuto.
Segreto mešanico sem vlila v pomarančne posodice, katere sem pripravila tako, da sem pomarančo prerezala ter izdolbla meso. Žele lahko vlijete v kakršnekoli posodice, zelo priročne so silikonske posodice za mafine.

Žele sem prvič pripravljala, vendar ne zadnjič. Vsekakor bom poskusila še z kakšnim drugim, meni bolj ljubim alkoholom. 🙂

Za sladico sem spekla nutelline brownije, kateri vedno vžgejo. 🙂 Še posebno pri ljubiteljih nutelle, kar naš Urh definitivno je. 🙂
Recept najdete tukaj.
Brownijem dodajte kaj osvežilnega, jaz sem dodala vanilijev sladoled.

Sladka Restavracija je uradno odprla svoja vrata in veselimo se že naslednjih gostov. Vsekakor se ne bodo v naši restavraciji znajdli samo nadražji prijatelji in prijateljice, znanci, družina. Tudi..no naj bo zaenkrat še skrivnost. 🙂
Lep jesenski pozdrav, Klavdija